(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
A zene felemel és megtart. Ez az alapelve és célja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Symphonia Alapítvány közös Szimfónia programjának. A zenét szociális eszközként alkalmazó módszer eddigi tapasztalatait a program munkatársai kézikönyv formájában foglalták össze, ami elérhető a programban résztvevő iskolákban és a Szeretetszolgálat intézményeiben. A kiadvány módszertani segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyerekeket felzárkóztató program elindításához és működtetéséhez.
A Karitatív Tanács humanitárius segélyszállítmányt készít elő a kárpátaljai magyarság és Ukrajna számára, ahhoz pénteken és szombaton várják a lakosság pénzadományait a CBA, a Tesco, a Lidl és a Spar áruházaiban - jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Interspar üzletekben állítja fel perselyeit ezen a két napon. A gyűjtésbe az Auchan is bekapcsolódott.
Megújult vezetőséggel kezdi a 2016 januárjában indult következő ötéves ciklust a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége. A világ 104 országában tevékenykedő Szuverén Máltai Lovagrend magyar tagsága a karitatív tevékenységben a lelkiség megjelenítésére helyezne nagyobb hangsúlyt a jövőben. A rend segélyszervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével rászorulók tízezreinek nyújt segítséget.
A hétvégén érkező lehűlésre és az utána várható tartós fagyra készülve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkitől azt kéri, figyeljen oda a környezetében lévő hajléktalan emberekre, és a nem, vagy rosszul fűtött épületekben élő családokra, idősekre. A Szeretetszolgálat három pontban foglalta össze a kihűléses halálesetek, vagy súlyos fagyási sérülések megelőzéséhez szükséges tudnivalókat, a felhívás legfontosabb üzenete, hogy egy kicsit több figyelem életmentő lehet.
A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai egész este krízisautókkal járják az utcákat, ugyanis mínusz öt fok alatt már életveszélyes az utcán éjszakázni. Egy takaró vagy egy forró tea ilyenkor életet jelenti. A szolgálat dolgozóinak pedig egy esélyt arra, hogy rábeszéljék ezeket az embereket, menjenek be velük egy melegedőbe, a mínuszok elől - az RTL Klub Fókusz c. műsorának riportját ajánljuk mindenki figyelmébe.
A mínusz 10 fok körüli hidegben már olyan hajléktalanok is felkeresik a szállókat, akik amúgy jó túlélési stratégiával rendelkeznek - mondta a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke az InfoRádiónak. A hajléktalan emberek gyakran nem tudnak segítséget kérni, vagy úgy utasítják el a segítségnyújtást, hogy nincsenek feltétlenül a tudatában annak, mi járhat ezzel. Ezért nagyon fontos a társadalom segítsége is.
Új módon segíthetünk a szegény gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a BASICO játékkollekció együttműködésének köszönhetően. A játékboltokban kiállított újrahasznosított hulladékból készült játékok jelképes megvásárlása pénzadománnyal támogatja a Szeretetszolgálat családokat segítő intézményét, ugyanakkor gondolkodásra ösztönzi a gyerekeket.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43