(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
November 30-án több mint ezer általános iskolában kezdődik a szegény családok gyerekeinek számára hirdetett játékgyűjtés. A gyűjtés a PontVelem Okos Programhoz csatlakozott iskolákban zajlik majd, a jótékonysági akció támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az összegyűlt játékokat a 24H Futárszolgálat szállítja el, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló családok gyermekeinek.
Az elesettekhez való lehajlásra, mások megsegítésére hívó óriásplakátot helyezett el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten a Dózsa György úti aluljáróban. „Következő lépés az evolúcióban a segítségnyújtás” – hirdeti a kép, és erre közvetlenül lehetőséget is ad a hirdetés mellett elhelyezett kreatív ruhagyűjtő pont.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben az ország számos pontján megkezdődtek az adventi ünnepségek. A miskolci népkonyhán már pénteken meggyújtották az első gyertyát, az ünnepi alkalomra megtelt az intézmény.
Németország újraegyesítésének 25. évfordulóján a budapesti német nagykövetség kezdeményezésére emléktáblát helyeztek el a zugligeti plébániatemplom előtt, ahol 1989-ben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a keletnémet menekülteket befogadó első tábort megnyitotta. Az eseményen részt vett dr. Heinz-Peter Behr, németország nagykövete, és Németh Miklós volt miniszterelnök is.
Elindult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaszig közlekedő teajárata, amely minden este szendvicset és forró teát visz a főváros budai oldalán utcán élő hajléktalan embereknek. Az ételt önkéntes középiskolás diákok készítik, és a velük érkező szociális munkások jelenlétében ők is osztják ki a helyszínen.
Valamennyi résztvevő sikeres vizsgát tett a megváltozott munkaképességű emberek számára szervezett, az elhelyezkedésüket segítő 480 órás képzés végén. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014. november 1. és 2015. október 31. között valósította meg a „Tranzit foglalkoztatási modell kialakítása megváltozott munkaképességű emberek számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál” című, TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0008 azonosítószámú projektjét az Európai Unió Támogatásával.
A karitász mozgalom védőszentjeként tisztelt magyar származású Szent Erzsébetre emlékezve Debrecen forgalmas pontján cipót osztott a járókelőknek a Szent Anna Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat városi szervezete.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43