(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Az III. kerületben élő kisnyugdíjasok és rászoruló családok számára kedvezményes vásárlásra jogosító kenyérbérletet bocsát ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A bérleteket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a szociális intézményein keresztül juttatja el a támogatásra szoruló embereknek. Az új szociális programot Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere mutatta be.
Terményáldást, ünnepi adományosztást és jubileumi ünnepséget szervezett néhány napon belül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezete. A városi Nagytemplomban tartott terményáldáson a több egyház képviselője, és az önkormányzat tisztségviselői is megjelentek. Három nappal később, Szűz Mária születésének emléknapján a kecskeméti máltaiak ötezer általános iskolásnak vittek ajándék péksüteményt és almát.
Hetven szemüveg hatvanhét embernek - ez a mérlege a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsoportja legutóbbi, a monori romatelepen tett látogatásának. A vizsgálatokon megjelent lakosok harmada egyébként magas vérnyomással küzd, és valamennyiüknél fellelhető a fogszuvasodás is. A misszióvezető szerint - írja a máltai orvosokat elkísérő újságíró - a küldetés hosszú távon akkor lehet sikeres, ha rendszeresen vissza tudnak térni a hátrányos helyzetű településekre.
Két máltai játszótér is várja a gyerekeket Tatabányán, miután augusztus 30-án a Kertvárosi lakótelepen megnyílt a város második ilyen intézménye. A máltai játszótereken játszóház és közösségi tér is működik, a gyerekeknek pedig főállású munkatársak szerveznek változatos programokat. Az intézményekben rendszerint több korosztály is megtalálja a maga programját, miközben a máltai játszóterek a környéken élő családok körében komoly szociális feladatokat is ellátnak.
Szeptember 1-jén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat iskoláiban is megkezdődött a 2014-2015-ös tanév. A Szeretetszolgálat négy oktatási intézményébe összesen 56 óvodás, 117 általános iskolás és 916 középiskolás tanuló jár. A máltai iskolákban és az óvodában 112 pedagógus és 32, a pedagógiai munkát segítő munkatárs dolgozik.
Mintegy száz résztvevő – kerekesszékes fiatal, fogyatékkal élő ember és segítő önkéntes – töltött egy hetet Szegeden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei Mozgáskorlátozott táborában.
A pápai Támogató Szolgálat munkatársainak immár papírjuk is van arról, hogy nagyszerűen főznek, a városrészi főzőversenyen ugyanis második helyezést értek el, nem mellékesen az esemény bevétele is a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetét gazdagította.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43