(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Tizenöt iskolában indult el a leszakadó térségekben élő, hátrányos helyzetű családok gyermekeinek felzárkózását segítő Szimfónia Program – hangzott el az uniós forrásokból támogatott program szakmai konferenciáján. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Symphonia Alapítvány közös programjának célja nem a tehetséggondozás, hanem az esélyteremtés.
Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el a rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét karitatív célokra ajánlották fel a termelők, ezt az adományt karácsonyig osztják ki.
A szociális munka napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei és dolgozói Szegeden és Veszprémben is elismerésben részesültek.
Mit tehetnek az európai országok a nyomortelepeken összezsúfolódó roma emberekért? Kinek kell megtenni a következő lépést, és milyen út vezet a leszakadó közösségek felemeléséig? Ezekre a kérdésekre az elmúlt két év alatt nyolc országban keresett válaszokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által vezetett PAIRS (Párok) uniós roma integrációs projekt, amely november 19-én Budapesten tartotta zárókonferenciáját.
Tüzelőt adományoz a rászoruló magyar családoknak Kárpátalján a Máltai Szeretetszolgálat. A tűzifát elsősorban nagycsaládosok és idősek kapják, a kelet-ukrajnai konfliktus miatt ugyanis jelentősen drágult a tüzelőanyag a szomszédos országban. A következő napokban ötven teherautónyi fát szállítanak kárpátaljai nagycsaládosoknak. Az első szállítmányt a köztévé stábja is elkísérte.
Hozzátartozói, barátai, a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei november 28-án búcsúznak az életének 85. évében elhunyt dr. Nagy Ibolyától, a pécsi máltai szervezet alapítójától és volt vezetőjétől. A pécsi csoport közleménye
A Tatán szervezett máltai ifjúsági táborban kötött ismeretség alapján szervezett adománygyűjtő akciót erdélyi családoknak a veszprémi Befogadás Házának néhány munkatársa, akik október közepén személyesen vitték el ajándékaikat. Az útról az akció egyik szervezője, Majoros Ildikó ápolónő írt beszámolót.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43