(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Lassan a végéhez közeledik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerbiai segítőakciójának jelenlegi szakasza, melynek során az árvíz sújtotta Obrenovac családi házas övezetében családi házak kiszárítását vállalták. A Nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezetével együttműködésben elvégzett munkáról augusztus 28-án sajtótájékoztatón számol be Németh László nagybecskereki püspök. A máltai segélyakcióról a Pannon RTV készített riportot.
Augusztus 14-én, a Befogadás Napján, a keletnémet menekültek befogadásának 25. évfordulóján Angela Merkel német kancellár videóüzenetben mondott köszönetet Kozma Imre atyának és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.
Képválogatás a Befogadás Napjának emlékére Zugligetben szervezett kétnapos ünnepségről.
Magyarország 1989-ben kiváltotta a világ csodálatát, a magyar népnek olyan vezetői voltak akkor, akiknek volt bátorságuk kockáztatni, és döntésük a menekülteknek az egyetlen reménysugarat jelentette - mondta Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke a Befogadás Napja rendezvénysorozat megnyitóján.
A huszonöt évvel ezelőtti határnyitásra is kitért a Szent István Bazilika előtt tartott szentmisén mondott beszédében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. Az augusztus 20-i ünnepi körmeneten idén is nagy számban vettek részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei.
A keletnémet menekültek befogadásának 25. évfordulóján, augusztus 14-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra emlékezik, azt ünnepli, hogy képesek voltak megtenni azt, ami minden embernek kötelessége: segíteni a bajban levőket, befogadni a menekülteket - mondta Kozma Imre, a Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője az MTI-nek adott interjújában.
Németországi, ezen belül is a bajor tartomány keleti részén fekvő Niederaichbachban működő máltai testvérszervezetét látogatta meg a dunaföldvári csoport néhány képviselője.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43