Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Az olaszországi földrengés után segítséget ajánlott a Máltai Szeretetszolgálat

2016-08-26

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az augusztus 24-én hajnalban történt olaszországi földrengés után néhány órával felkereste társszervezetének országos és helyi vezetését, és azonnali segítséget ajánlott fel. Mint ismert, a Lazio közelében található Amatrice térségében 6,2 erősségű földrengés pusztított, a halálos áldozatok száma a hírügynökségi jelentések szerint a kétszázötvenet közelíti. A római központú Szuverén Máltai Lovagrend önkéntesei rövid időn belül bekapcsolódtak a mentésbe, a magyar szervezet pedig felajénlotta segítségét.

Önkéntes napok Tiszabőn és Tiszaburán

2016-08-25

Kétnapos önkéntes programot szervezett Tiszabőn és Tiszaburán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, ennek során az iskola és óvoda épületét és az udvart csinosították a falubeliekkel  közösen. A két településen integrációs programot indít a máltai szervezet, és a jövőben a karitatív szervezet működteti az oktatási intézményeket is. Az önkéntes napokól tudósító szolnoki Új Néplap beszámolója szerint a Szeretetszolgálat Jelenlét programja "megérkezett" a településekre.

Elfogadás és szabadság a krakkói máltai mozgáskorlátozott táborban

2016-08-23

„Egy mindenkiért és mindenki egyért” – énekelték a Szuverén Máltai Lovagrend idei nemzetközi mozgáskorlátozott tábordalának refrénjét a résztvevők Krakkóban. A hétvégén zárult nagyszabású rendezvényen több mint húsz ország fiatal fogyatékkal élő vendégei és kísérőik vehettek részt.

Máltaiak a Szent Jobb körmeneten

2016-08-21

A hagyományoknakat követve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat valamenyi regionáls szervezete részt vett a Szent István király tiszteletére tartott ünnepi szentmisén és az azt követő Szent Jobb körmeneten. Az orzág minden területéről eljöttek a máltai szervezetek képviselői, önkéntesek és munkatársak több százan vettek részt az augusztus 20-i ünnepi eseményeken.

 

 

Nagyboldogasszony ünnepe

2016-08-17

Nagyboldogasszony napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja a városi Nagytemplomban tartott ünnepet. Ezt megelőzően a Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója – ugyancsak Nagyboldogasszony ünnepére – a Zágráb melletti Máriabesztercére szervezett zarándokutat, melynek során zágrábi és varasdi helyszíneket is felkerestek.  

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Hitel-s

Máltai Szeretetszolgálat

A HITEL-S program a hitelválság kapcsán országos közvetítő, támogató adósságkezelést nyújt.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Szimfónia

Máltai Szeretetszolgálat

- a zenekar, mint szociális eszköz -

tovább

Máltai Mentők

Máltai Szeretetszolgálat

Életmentés az év minden napján.
Magyarország egyetlen önkéntes mentőszolgálata.

tovább