(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Civil szervezetek felajánlásainak köszönhetően Magyarország 22 ezer pár gumikesztyűt, 1000 pár gumicsizmát, 500 orvosi védőszemüveget, 500 védőköpenyt és 5000 dollár értékű egyszer használatos egészségügyi védőegységcsomagokat juttat az Ebola-járvány sújtotta nyugat-afrikai régióba. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kétmillió forint értékű adományt, gumicsizmát, egyéni védőruhát, védőszemüveget ajánlott fel, amit Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök adott át Mikola István államtitkárnak.
A cigányság nyomorúságos helyzetének megoldásában egyházunknak sajátos felelőssége van - írta a váci egyházmegye minden közösségi szentmiséjén felolvasott levelében Beer Miklós püspök. "Keresztényként roppant nagy a felelősségünk." "Keresztényként nem utalhatjuk át a megoldás felelősségét másra. A cigányság nem maga kereste a nyomorúságát, de saját erejéből nem is tud abból kiemelkedni."
A fővárosi Dózsa György úti aluljáróban látható plakáthelyek és kirakatok ötletes, kreatív kitöltésére hirdet pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a MAHÍR. A Szeretetszolgálat korábban a Nyugati téri aluljárót fogadta jelképesen örökbe, most pedig az ugyancsak elhanyagolt Dózsa György úti aluljáró környezetének rendezését tűzte célul.
Különleges esemény színhelye volt szeptember 30.-án este a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Feszty Árpád utcai Hajléktalanok Átmeneti Szállása: a Medve Színpad társulata a szálló lakóinak adta elő az „Óperenciás tengeren” című darabját, amelyet Ady Endre versei alapján állítottak össze.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi roma integrációs programjának egyik képét, Hajdú D. András felvételét is díjazták a South East Europe transznacionális program fotópályázatán. A 124 európai programot megvalósító szervezet által meghirdetett pályázatra számos nevezés érkezett, a Máltai Szeretetszolgálat roma integrációs programjában Pécsett készült felvételt pedig harmadik díjjal jutalmazta a zsűri.
A legnagyobb közösségi portálon is népszerűsíti az új mentőautó megvásárlására indított gyűjtőakcióját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Máltai Mentőszolgálat leendő új rohamkocsijának beszerzését támogató kampány eredményeit az érdeklődők egy erre a célra létrehozott honlapon, az adomanyozz.hu oldalon folyamatosan figyelemmel kísérhetik, a főoldalon látható számláló ugyanis az éppen beérkezett adománnyal csökkenti az új rohamkocsihoz még hiányzó összeget.
Több mint ötmillió forint gyűlt össze a Budavári Borfesztivál záró rendezvényeként megtartott jótékonysági borárverésen. Az idén 16. alkalommal megrendezett esemény bevételét hagyományosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy kiemelt programjára ajánlják fel a szervezők, ezúttal a monori romatelepen zajló Szimfónia programba bekapcsolódott hetven gyermek zenei tanulmányainak támogatására fordítják az árverésen befolyt összeget.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43