(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Kozma Imre atya megáldotta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felújított pátyi otthonát. A beruházást pályázaton nyert európai uniós és magyar állami források tették lehetővé. Az idősek otthonát, értelmi fogyatékossággal élő emberek lakóotthonát,és többek között a máltai nevelőszülői hálózat központját is magában foglaló pátyi otthon volt a Szeretetszolgálat első olyan intézménye, amely kifejezetten erre a célra épült. Húsz év után most megújult, modern körülmények között folytathatja működését.
Új elektronikai hulladékválogató üzemet nyitott Pécsett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A létesítményben húsz megváltozott munkaképességű ember kapott lehetőséget, hogy munkája, állása legyen, jövedelemhez jusson és hasznos tevékenységet végezzen.
Május 16-án tartotta országos küldöttgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke arra emlékeztetett, hogy a máltai szervezet Istent hívja segítségül, és Isten közelsége adja az erőt ahhoz, hogy a máltai segítők a rászorulókhoz is közel lehessenek. „Ez a közelség a legtöbb, amit adhatunk nekik, ez több minden tárgyi adománynál”.
Keresztény sziget néven első alkalommal hirdet közös családi napot az ÉrMe Üzleti Hálózat, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), az Alpha Magyarország, a LOI (Befolyásos Vezetők) mentor program, a Háló - Katolikus Közösségek Hálózata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A május 30-ára szervezett családi rendezvénysorozat helyszíne a Margit-sziget északi része lesz, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a www.keresztenysziget.hu honlapon lehet.
A Magyarországon élő nemzetiségek és a hazai egyházak történelmi viszonya, jelenlegi kapcsolatai és a közös jövőképe címmel szervezett konferenciát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Budapesten. A konferencián előadást tartott Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, aki azt hangsúlyozta, hogy jelen kell lenni a nyomor színterein, fel kell állítani a diagnózist, és ezt követően lehet elkezdeni a terápiát. A Magyar Kurír beszámolója.
Újabb elemmel, a Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekeknek szóló esti mesével bővült a Máltai Szeretetszolgálat színházi programja. A Tóth Simon Ferenc programvezető által szervezett előadások a máltai intézmények lakóinak házhoz hozzák az élményt, felkért színészek szabadidejükben az előadást adják ajándékba az ellátottaknak. A hajléktalan szállón és az idősek otthonában szervezett esték után a program újabb eleme a gyerekeknek szóló meseolvasás.
A pécsi hajléktalan ellátó intézményben ellátott hajléktalan emberek a Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival és önkénteseivel közösen vettek részt a Pécsi Egyházmegye 25 kilométeres zarándoklatán Pécstől Máragyűdig.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43