(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Mintegy száz résztvevő – kerekesszékes töltött egy hetet Szegeden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei Mozgáskorlátozott táborában.
A Kadarkúti kistérségben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai felügyelete mellett zajló kistérségi program eddigi eredményeit tekintette át a helyszínen Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
Szeptember 1-jén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat iskoláiban is megkezdődött a 2014-2015-ös tanév. A Szeretetszolgálat négy oktatási intézményébe összesen 56 óvodás, 117 általános iskolás és 916 középiskolás tanuló jár. A máltai iskolákban és az óvodában 112 pedagógus és 32, a pedagógiai munkát segítő munkatárs dolgozik.
Augusztus 14-én, a Befogadás Napján, a keletnémet menekültek befogadásának 25. évfordulóján Angela Merkel német kancellár videóüzenetben mondott köszönetet Kozma Imre atyának és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.
Lassan a végéhez közeledik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerbiai segítőakciójának jelenlegi szakasza, melynek során az árvíz sújtotta Obrenovac családi házas övezetében családi házak kiszárítását vállalták. A Nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezetével együttműködésben elvégzett munkáról augusztus 28-án sajtótájékoztatón számol be Németh László nagybecskereki püspök. A máltai segélyakcióról a Pannon RTV készített riportot.
Magyarország 1989-ben kiváltotta a világ csodálatát, a magyar népnek olyan vezetői voltak akkor, akiknek volt bátorságuk kockáztatni, és döntésük a menekülteknek az egyetlen reménysugarat jelentette - mondta Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke a Befogadás Napja rendezvénysorozat megnyitóján.
Képválogatás a Befogadás Napjának emlékére Zugligetben szervezett kétnapos ünnepségről.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43