Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Út az érettségihez

2021-09-17 00:00:00

Nehéz körülmények között élő diákok számára teremt esélyt a szakmaszerzésre, valamint az egyetemi továbbtanuláshoz a Magyar Nemzeti Bank, a Pénziránytű Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat Út az érettségihez programja. A 2020/2021-es tanévben összesen 21 tanuló vett részt a programban, akik között vannak, akik nemcsak sikeresen leérettségiztek, hanem már az egyetemi tanulmányaikat is megkezdték szeptemberben. A tanulás mellett a gyerekek balatoni táborban és budapesti kiránduláson kapcsolódhattak ki. Az alábbiakban olvashatják munkatársunk beszámolóját a tartalmas programokról.

 

 

Kitüntetésben részesült Kugyelka János, a Szeretetszolgálat Tatai Csoportjának önkéntese

2021-09-14 00:00:00

Tata Város Önkormányzat Képviselő testülete a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Kugyelka Jánosnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes tagjának, több évtizede tartó készséges, gondoskodó, önfeláldozó önkéntes munkájának elismeréseképpen.

 

A magyar máltai közösség is részt vett a pápai szentmisén - KÉPGALÉRIA

2021-09-12 16:02:38

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat zarándokai, önkéntesek és munkatársak is részt vettek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén, melyet Ferenc pápa mutatott be a Hősök terén. A szentmise egészségügyi biztosításában részt vett a harmincéves Máltai Mentőszolgálat. A hívek harmadik könyörgését angol nyelven Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke olvasta fel. 

A szeretet sosem fogy el

2021-09-10 16:31:50

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindennapi tevékenységét keresztény értékei szerint végzi. 3000 önkéntese és 2500 munkavállalója 13 ezer emberről gondoskodik naponta. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongressus idején a konkrét szolgálat mellett a szervezet egy több mint 100 helyszínen forgatott filmmel tesz tanúságot evangéliumi küldetéséről és köszöni meg munkatársai fáradhatatlan munkáját.  

Testvéri találkozás a közel-keleti kereszténységért és a szentföldi béke előmozdításáért

2021-09-10 00:46:16

Egyházi csúcstalálkozót szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartósága a máltai szervezet Batthyány téri központjában a közel-keleti kereszténységért és a szentföldi béke előmozdításáért. A testvéri találkozón a keleti egyházi vezetők kifejezték hálájukat Magyarország és a Máltai Szeretetszolgálat felé, kijelentve: a magyar a világon az egyetlen nemzet, mely a Közel-Keleten a helyi egyházakkal együttműködve munkálkodik az ott élő emberek támogatásán és az keresztények megsegítésén. 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább