Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Villámárvíz után segít Somogy megyében a Máltai Szeretetszolgálat

2021-07-23 09:00:00

A heves zivatarok következtében villámárvíz zúdult július harmadik hétvégéjén Kercseligetre, az áradás következtében a 370 lelkes Somogy megyei település egy része órákra víz alá került. A természeti csapás következtében számos ház megrongálódott, több embert ki kellett telepíteni otthonából. A településen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési szakemberei felmérték a szükségleteket, egyeztettek a katasztrófavédelemmel és a település polgármesterével. A károk enyhítésére a karitatív szervezet adománygyűjtést hirdet. A Szeretetszolgálat a pénzbeli adományokat az adomanyozz.hu oldalon keresztül, vagy banki átutalással az 11784009-20200745 számlaszámon fogad (közlemény: Kercseliget). 

Elindult az Adni öröm! tanszergyűjtő akció

2021-07-22 10:00:00

Adománykártyák vásárlásával támogathatják a rászoruló gyerekek iskolakezdését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország nyári Adni öröm! tanszergyűjtő akciójában. A gyűjtés július 21. és szeptember 5. között zajlik országszerte az Interspar áruházakban, valamint a Spar online shopban. Az akció során különböző tanszereket jelképező adománykártyákat vásárolhatnak, melyek összegéből a Máltai Szeretetszolgálat iskolaszereket vásárol, és a tanévkezdésre eljuttatja a rászoruló gyerekeknek. A gyűjtésben résztvevő üzletek listája megtalálható a adniorom.hu oldalon.

A jégverésben megsérült házak helyreállításában segít a Máltai Szeretetszolgálat tetőkommandója Sellyén

2021-07-13 10:00:00

Adománygyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Sellyén a jégverésben megrongálódott házak helyreállítására és a családok támogatására. A Baranya megyei településen több száz ház, köztük az iskola és az óvoda is súlyos károkat szenvedett a hirtelen lezúdult jégesőben. A házak elsődleges helyreállítását a máltai szervezet tetőfedő szakembereiből álló csapat, a tetőkommandó végzi a katasztrófavédelemmel és önkéntesekkel együttműködve. A Szeretetszolgálat a pénzbeli adományokat az adomanyozz.hu oldalon keresztül, vagy banki átutalással az 11784009-20200745 számlaszámon fogad (közlemény: JÉGKÁR SELLYE 2021), építőanyag-felajánlás és szakmai segítségnyújtás kapcsán pedig a vhk@maltai.hu e-mail címen lehet érdeklődni. 

Vörös kód szerdától péntekig

2021-07-07 12:07:34

Szerda reggel 8 órától péntek estig speciális eljárásrendet igénylő vörös kód van életben, mert a napi átlagos középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, szerdán.

Mindenki szívében van egy dallam és meg is mutatjuk, hogy hangzik

2021-07-06 14:32:48

Lezárult a Mindenki szívében van egy dallam pályázat, amely az elmúlt tanévben 67 helyszínen zajlott, összekapcsolva a pedagógiát és a zenepedagógiát, valamint a szociális és közösségfejlesztést. A programba háromezer hátrányos helyzetű gyermek kapcsolódott be, akik zenei nevelését a Máltai Szimfónia program tanárai mentorálták. A június végi zárókoncertekbe videók segítségével is bepillanthatunk.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább