A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén is részt vett július 11. és 14. között az egyetemisták és főiskolások éves fesztiválján Velencén. Ez a négy nap lehetőséget biztosít arra, hogy megmutassuk az önkéntesség sokszínűségét, elmondhassuk a lehetőségeket és új közösségek jöjjenek létre.

Az első napon négy önkéntes várta élményekkel a látogatókat. Készült fesztiválhaj, csillámtetoválás, lehetett kártyázni, zenét hallgatni és beszélgetni. Egymást váltották az érdeklődök, volt, hogy sorok keletkeztek. Ilyenkor megragadtuk az alkalmat és beszélgetést kezdeményeztünk úgy, hogy a kezünk sem állt meg.

A második és harmadik napon a fodrászkodást a karkötő készítés váltotta fel, illetve a mozgó játszótér munkatársai és önkéntesei játékra is invitálták a sátorban jelenlévőket. Folytatódott a csillámtetoválás készítés, illetve az önkéntes toborzás. Az érdeklődők kitöltöttek kérdőíveket, és volt, akit a hozzá közel található intézményekhez, illetve a régióközpontokhoz tudtunk irányítani, hogy mielőbb bekapcsolódhasson a máltai szolgálatba. A Doktoranduszok Országos Szövetségével a jövőbeni együttműködésről is egyeztettünk, aminek megbeszélését augusztusban folytatjuk Budapesten. Az eső is néha eleredt, ilyenkor a bent lévő babzsákokra heveredtek le a látogatók, így nagy közösségi térré változott civil sátrunk.

Az utolsó napon ismét készültek a hajak és tetkók, ment a játék és beszélgetés. Ezen a napon már kevesebben jelentek meg, de a sátrakon kívül is már ismerősként köszöntek ránk.

Ebben a 4 napban munkatársaink és önkénteseink segítségével meg tudtuk mutatni szolgálatunk egy másik arcát is, és azt, hogy az önkéntesség lehet menő. Minden tapasztalatot elraktározunk, hogy jövőre még jobb hangulattal még több színes programba tudjuk bevonni az egyetemistákat és főiskolásokat, hogy közelebbről megismerhessék a Szeretetszolgálatot és megtapasztalják: #azönkéntességmenő.