A rászoruló emberek számára adományozott 5000 darab szájmaszkot és 100 darab gyorstesztet a Belügyminisztérium a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. „A jelenlegi helyzetben a maszkhasználat az egyik fontos eszköze a védekezésnek. Úgy gondoltuk, hogy vannak olyan emberek, akik mivel nem engedhetik meg maguknak, hogy gyakran cseréljék, akár hetekig is hordanak egy maszkot, az ő részükre a Máltai Szeretetszolgálat el tudja ezeket juttatni.” – mondta dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Bondor Lajos régióvezető elmondta, a cél, hogy olyan emberekhez jussanak el a védekezést segítő eszközök, akiknek ez problémát jelenthet a mindennapjaikban. „Várpalotán a Szeretetszolgálat önkénteseitől lehet majd kérni a maszkokat. Azt kérjük, hogy gondoljanak azokra is, akik nem tudnak elmenni az eszközökért, de szükségük lenne rájuk.” – mondta el a régióvezető.
Campanari-Talabér Márta Várpalota polgármestere hangsúlyozta, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ is részt vesz a maszkok átadásában a nehéz helyzetben lévő családoknak.
„A Máltai Szeretetszolgálat itt Várpalotán is nagyszerű munkát végez, nagyon sok embert ér el és sok emberhez juttat el adományokat, Térségi Népjóléti Gondozási Központtal együtt fogják eljuttatni az adományokat a rászorulóknak.” – mondta el e polgármester.