Lezárult a Máltai Szeretetszolgálat „Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata” című programja, melynek célja olyan ifjúsági önkéntes hálózat kialakítása és fenntartása volt, amely lehetőséget ad a fiataloknak, hogy a középiskolai közösségi szolgálat után folytathassák az önkéntességet, a kialakult közösségeket hálózatba szervezve megerősítse, és élménnyé tegye az önként vállalt munkát. Ennek eredményeként Regionális Ifjúsági Önkéntes Központok jöttek létre Miskolcon, Győrben, Pécsett, Tatabányán, Debrecenben és Kecskeméten, amelyek tevékenységét a Máltai Szeretetszolgálat továbbra is támogatja. A program záró sajtóközlménye ide kattintva letölthető.


A projekt egyik alappillére volt a fogadóhelyekre vonatkozó módszertan és minőségbiztosítás kidolgozása, elősegítve, hogy a fiatalok pozitív tapasztalatokat szerezhessenek az önkéntes munkájuk során, hogy később visszatérjenek vagy máshol is feladatot vállaljanak.  Ennek érdekében jött létre az IFYOU mobilapplikáció és az ifyou.maltai.hu honlap, ahol a fiatalok, akár az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében, akár már tapasztalt önkéntesként kereshetnek helyszíneket és véleményezhetik az intézményeket.


A hároméves programban – többek közt vezetőképzési tréningekkel – kineveltek olyan ifjú önkénteseket, akik a megszerzett tudás birtokában a jövőben maguk köré szervezhetnek önkéntes projekteket megvalósító csapatokat.


Az IfYou projekt keretében az önkéntesség különböző formáit ismerhették meg a 8-25 év közötti gyerekek és fiatalok. Segélyakciókban közreműködhettek, idősotthonokban, fogyatékossággal élők intézményeiben, sport és művészeti rendezvényeken, valamint táborokban próbálhatták ki magukat önkéntes segítőként.
A „Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata” című EFOP-1.3.6-17-2017-000002 számú projekt az Európai Unió támogatásával 867.035.376 forintból valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.