Az Adni Öröm! akció tanszergyűjtő kampányának keretében a vásárlók rászoruló gyermekek iskolakezdését támogathatták a hazai INTERSPAR hipermarketekben: 2022. július 20. és szeptember 4. között adománykártyák megvásárlásával, augusztus 24-27. között pedig az áruházakban személyesen megvásárolt, és a Szeretetszolgálat önkénteseinek a helyszínen átadott füzetekkel, írószerekkel, tolltartókkal, iskolatáskákkal, tornacsomagokkal, s egyéb hasznos taneszközzel segíthették a nehéz sorsú diákok iskolakezdését. A pénzbeli felajánlásokat a karitatív szervezet tanszerekre váltja, és a többi tárgyi adománnyal együtt szeptember elején eljuttatja azokat a nehéz helyzetben lévő családokhoz.

„Az áruházlánc vásárlóinak támogatásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén is mintegy 1500 gyermek családjának segít új tanszerekkel, tornafelszereléssel, vagy akár minden szükséges eszközzel megtöltött iskolatáskával. A tanévkezdés anyagi terhei a magyarországi családok nagy részét érzékenyen érintik, ez az adomány pedig a legnehezebb helyzetű emberek válláról vesz le súlyos terhet, és a gyermekek sem kerülnek olyan helyzetbe, hogy tanszerek nélkül, vagy hiányos felszereléssel kezdik a tanévet. Köszönjük a vásárlók segítségét, akik augusztus végén az INTERSPAR üzletekben füzeteket, írószert, tolltartót vagy más eszközt vásároltak a gyűjtés támogatására, és azoknak is, akik az elmúlt hetekben adománykártyákkal járultak hozzá az akció sikeréhez. A SPAR Magyarország támogatásával együtt így 300, egyenként tízezer forint értékű tanszercsomaggal sikerült kiegészíteni az áruházi gyűjtés során kapott adományt.” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

„Köszönettel tartozunk vásárlóinknak, akik a tavalyi sikeres tanszergyűjtő akció után idén újra a kezdeményezés mellé álltak, s jó szívvel segítettek a rászorulóknak. Ennek köszönhetően az adománykártyák megvételével az INTERSPAR hipermarketek és a SPAR online shop vevőközönsége több mint 1,9 millió forintot ajánlott fel a kampány ideje alatt, 2022. augusztus 24-27. között pedig a hipermarketekben 58 267 darab taneszközt vettek meg, majd adtak át adományként a Szeretetszolgálat önkénteseinek. Vállalatunk e felajánlásokat további 1 millió forinttal egészítette ki a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Az elmúlt két év tanszergyűjtő akcióinak sikerét látva a jövőben is folytatni kívánjuk az Adni Öröm! kezdeményezést ezen a téren is.” – tette hozzá Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyed évszázada stratégiai partnere az üzletláncnak. A tanszergyűjtő kampány keretében a személyes gyűjtés eredményeként a szervezet több mint 31 ezer füzetet, 16 ezer írószert, 479 tolltartót, 75 iskolatáskát és 10,5 ezer egyéb kreatív eszközt tud a rászoruló családok otthonába szállítani, az adománykártya-értékesítésből befolyt összegből pedig 300 darab, egyenként 10 ezer forint értékű tanszercsomagot készít. Így az összeállított tanszercsomagokkal a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló rászoruló családok gyermekei is megfelelő tárgyi feltételekkel kezdhetik meg az új tanévet.