Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Kenyai küldöttség a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál

2022-08-05 15:34:07

Kenyai püspökökből és a kenyai parlament keresztény munkacsoportjának képviselő-tagjaiból álló delegáció látogatott Európába, szakmai körútra. Egyetlen magyarországi szervezetként a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot is meglátogatták és kérték szakmai segítségét.

Anselm Grün a pedagógia és oktatás mélyrétegéről - Ismertető és válogatás a Máltai Tanulmányok tanulmányaiból

2022-08-05 11:05:23

Sorozatunkban ismertetőket közlünk a Máltai Tanulmányok folyóirat megjelenő tudományos értekezésekről. Anselm Grün író, bencés szerzetes a Máltai Tanulmányok 2022/1. lapszámának témaindító írásában a bencés pedagógia koncepciójáról ír, melyben feltárja a pedagógia legfőbb nehézségeit és modern, emberközeli válaszokat ad. Alábbiakban a tanulmány ismertetőjét tesszük közzé. A teljes tudományos írás elolvasható a maltaitanulmanyok.hu oldalon.

Vitaminadomány egész évre

2022-08-01 00:00:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és három másik szervezet közreműködésével 260 ukrajnai menekült családot támogat a dm drogériahálózat. A Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjában 150 család jut egy évre elegendő vitamincsomaghoz.

 

Van, amit nem lehet elengedni - Interjú Meskó Zsolt író-rendezővel

2022-07-27 16:20:12

Szeretet Koncert címmel nagyszabású jótékonysági gálát szervezett az ukrajnai békéért és köszönetképpen a karitatív szervezetek önkénteseinek. Legújabb darabját a Madách Színházban mutatták be, önkénteskedik, és a templomi színjátszás újraélesztésén dolgozik. Az egyéni és közösségi felelősségvállalás fontos témája munkáinak, magánéletének pedig rendezőelve. Meskó Zsolt producer, író, rendező mesélt arról, hol találkozhat egy Aréna koncert és Kazinczy Lajos, a tizenötödik aradi vértanú.

Írta: Parák Eszter Fotó: Kovács Bence

 

Ahány iskolánk, annyiféle módszerünk van – Interjú a Máltai Iskola Alapítvány vezetőjével

2022-07-27 15:42:00

Thaisz Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány vezetője a Jelen közéleti magazinban megjelent interjúban a máltai iskolák tapasztalatain és újításain keresztül beszél oktatáspolitikáról, pedagógusi életpályáról, finanszírozásról és arról, az iskolákat érintő kérdésekben nem elég csak oktatás-szakmai szempontokat figyelembe venni. A teljes interjút elolvashatják a magazin oldalán, illetve letölthetik az alábbiakban.

 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább