Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma - 2021. október

2021-10-21 00:00:00

Megjelent a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Máltai Szeretetszolgálat közös októberi lapszáma. A negyedévente megjelenő, az elmúlt hónapok eseményeit összefoglaló újság online is elérhető.

Oltás helyben, biztonságosan, gyorsan – Elindult a máltai oltóbusz - VIDEÓ

2021-10-19 22:23:00

Az Operatív Törzs által jóváhagyott önálló oltási programmal folytatja a koronavírus járvánnyal szembeni védekezés támogatását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Mozgó Egészségügyi Központ és a telemedicina segítségével a Felzárkózó Települések Jelenlét Pontjain állítja fel mobil oltópontját a szervezet. Ahol erre nincs lehetőség, ott a furgonban kialakított rendelőben kaphatják meg a jelentkezők az oltást alig 20 perc alatt, helyben, biztonságosan.

Elindult az ország első mobil ivartalanító állatorvosi műtője

2021-10-19 00:00:00

Mobil ivartalanító állomás kezdte meg működését a Felzárkózó Települések programban érintett falvakban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által indított Felelős állattartás program során a nem kívánatos szaporulat megelőzésére a legszegényebb településeken tartott kutyák helyben történő ivartalanítására is lehetőség nyílik. A térítésmentes ellátás keretében egyúttal kombinált oltást és az azonosításukhoz szükséges chipet is megkapják az ellátásra behozott kutyák. A programot és a mobil rendelőt 2021. október 19-én egy sajtónyilvános szakmai eseményen mutatta be Tiszaburán a Szeretetszolgálat, valamint állategészségügyi szakemberek. Az eseményen jelen volt Vecsei Miklós társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos és  Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért felelős miniszteri biztos is.

 

Húszéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány

2021-10-15 15:16:17

Kétéves háziasszony képzésből indult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat oktatási tevékenysége 1989-ben, majd tovább fejlődött, újabb és újabb lehetőségek és feladatok adódtak. 2001-ben megalakult a Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa, mely két évtized alatt egy közepes méretű, az innovációt középpontba helyező, de alapértékeire ügyelő fenntartóvá vált. Az alapítvány elmúlt húsz évének történetéről a kezdetektől aktív szerepet betöltő Győri-Daniné Szabó Mónika, az MMSZ Óbudai Technikum és Szakképző Iskola igazgatóhelyettese, valamint Thaisz Miklós az MMSZ Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke írta le gondolatait. 

„Ne legyenek elfeledett gyerekek!”

2021-10-15 14:58:00

Hogyan lehet és kell segíteni azoknak a gyerekeknek, akik olyan családban nőnek fel, amelyben az egyik szülő vagy mindkettő szenvedélybeteg? – immár negyedik éve járják körbe ezt a kérdést a gyerekekkel közvetlenül foglalkozó szociális és egészségügyi szakemberek, pszichológusok és pedagógusok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett Konferencia az Elfeledett Gyermekekért című szakmai napon.

 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább