Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Workshop és gyermekfelügyelet a Piriponty játszóházban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-29 00:00:00

Workshop és gyermekfelügyelet a Piriponty játszóházban

2019. augusztus 28-29-én került megrendezésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről a workshoppal egybekötött gyermekfelügyelet az EFOP-1.2.9-17-2017-00044 „NŐ AZ ESÉLY, NŐ A TÉT, NŐ A MUNKA - NŐ-KÖZ-PONT kialakítása és működtetése Bács-Kiskun megyében” c. projekt keretén belül.

A program célcsoportja a legalább egy gyermeket egyedül nevelő szülők, GYES, GYET ellátásban részesülők, akik szeretnének rövid időn belül elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon.

Míg a főként óvodás és iskolás korú gyermekek játszóházi programon vettek részt, a felnőttek munkavállalással kapcsolatos workshopon kaptak tájékoztatást a rugalmas foglalkoztatásról és az üres álláshelyekről. A workshop témája a munka és magánélet összehangolása volt, ahol a résztvevők megosztották személyes tapasztalataikat, véleményeiket korábbi munkavállalásukkal kapcsolatban is.

A jelenlévők beszéltek mindennapi problémáikról, mely a gyermekneveléshez, a megélhetés biztosításához kapcsolódott. Egyedülálló szülőként nagyobb a felelősségük elhelyezkedés esetén is, s néhányuk rossz élményeiket is elmesélték. A tréner igyekezett megnyugtató választ adni a felvetődött kérdésekre, mely mindenki számára elfogadható volt.

A program zárásaként közös ebéden vettek részt a családok, majd pedig iskolakezdéshez szükséges tanszeradományban részesültek.

 

 

Maros Beáta mentor

 

 

Piriponty tanévkezdés

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-28 00:00:00

Piriponty tanévkezdés

A nyári szünidő utolsó napjait is élménydússá tette a hátrányos helyzetű családok számára Baján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja.

 

Augusztus 28-án és 29-én összesen negyven, kisgyermekeket nevelő család kapott lehetőséget a közös időtöltésre: amíg a délelőtt folyamán a gyerekek a Piriponyt Játszóházban mulathattak, addig a szülők számára Munka és magánélet összehangolása témában szerveztek műhelybeszélgetést, majd közös ebéd után a nyár folyamán összegyűlt adományokból elkészített tanszercsomagokat osztottak ki.

A beérkezett tárgyakból összesen 53 csomagot tudtunk összeállítani, külön alsó és külön felső tagozatos diákok számára. Minden csomagba került tolltartó, füzet, ceruza, toll, a kisebbeknek színes papír, színes ceruza gyurma, zsírkréta, filckészlet. Az óvodásokra is gondoltunk, hogy ők se maradjanak ajándék nélkül: számukra plüssfigurákkal készültünk .

Csovcsity Claudia munkatárs

Ahogy mi láttuk!

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-07 00:00:00

Ahogy mi láttuk !
A hit védelme és a szegények szolgálata
Több mint kilencszáz éve ez minden Máltai szervezet jelmondata a világon. Világos cél, világos feladat. .” A rászorulók száma sajnos egyre nő és ez egyre nagyobb erőfeszítésre kényszerít bennünket. A mai kor elvárásai szerint végezzük munkánkat, amelynek legfőbb értékei a közösség ereje, de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata áll.
A hajléktalan ember számára a tetteink jelentenek segítséget. Ez a szobor éppen erre hívja fel figyelmünket. Ez a szobor szembesít bennünket , hogy megtettünk-e, megteszünk-e mindent a társadalom peremére szorult embertársainkért? Ha most egy hajléktalan ember feküdne a téren, megállnánk-e ennyien ? Nézzünk magunkba és valljuk be, hogy sokszor megtörténik ez, és elmegyünk mellette. Ez a szobor azt sugallja, hogy itt az idő a változásra! Változtatni kell , fontos, hogy szociálisan érzékenyebbek legyünk,hisz ha közelebb kerülünk egy hajléktalan ember élete történéséhez, rájövünk, hogy nem is sok kell ahhoz, hogy utcára, gödörbe kerüljön az ember. Segítség nélkül , szinte lehetetlen a visszavezető út,vezessük vissza az embereket az emberi közösségbe, de ezt csak úgy tehetjük meg, ha nem az önös érdekeket helyezzük előtérben, hanem az embert, aki segítségre szorul. Hisszük, hogy a legszorosabb emberi kötelék a család , hisz mindenkinek van, volt családja. A közelgő ünnepek erre a legalkalmasabbak. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg a lelki békéjét, családba , egy közösségben, vagy bárhol e világban! Kívánjuk, hogy mindenkinek legyen egy valódi célja, segítse embertársát, ki anyagilag, ki élelemmel, ki ruha-cipővel, akár egy jó szóval! Kívánunk mindenkinek áldott, békés adventet. MMSz. Nyíregyháza

 

A képen a következők lehetnek: 3 ember

A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember

A képen a következők lehetnek: 3 ember, tömeg és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember, tömeg és túra/szabadtéri

Zánkai Erzsébet tábor.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-07 00:00:00

Zánkai Erzsébet tábor.
Hazaérkezett az első család! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportja által delegált, Erzsébet táborból. Felejthetetlen élménnyel gazdagon, egy minden igényt kielégítő környezetben, szeretett fogadtatásban, tölthetett el egy hétvégét az általunk kiválasztott család.

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, növény, fa, túra/szabadtéri és természet

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, ital és túra/szabadtéri

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, fa és túra/szabadtéri

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ülő emberek és túra/szabadtéri

 

Nyíregyházi "Tirpák fesztivál"

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-07 00:00:00

Tirpák Fesztivál . Az idén második alkalommal vettünk részt, ezen a színvonalas városi rendezvényen.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 6 ember, álló emberek és túra/szabadtéri