Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Segítség a jégverés után

2016-08-29

Építőanyaggal, építőipari szakmunkával, ajándék bútorokkal és adományokkal segíti a szatmári jégverés legszegényebb károsultjait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Mint ismert, június végén dió méretű, helyenként pedig tojás nagyságú jégdarabok zúdultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tizenhárom településére. A vihar csaknem ezer épületet rongált meg. Az összetört háztetőket azonnali segélyként fóliával borították be, ebben a munkában mintegy kétszáz tűzoltó vett részt.

Az olaszországi földrengés után segítséget ajánlott a Máltai Szeretetszolgálat

2016-08-26

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az augusztus 24-én hajnalban történt olaszországi földrengés után néhány órával felkereste társszervezetének országos és helyi vezetését, és azonnali segítséget ajánlott fel. Mint ismert, a Lazio közelében található Amatrice térségében 6,2 erősségű földrengés pusztított, a halálos áldozatok száma a hírügynökségi jelentések szerint a kétszázötvenet közelíti. A római központú Szuverén Máltai Lovagrend önkéntesei rövid időn belül bekapcsolódtak a mentésbe, a magyar szervezet pedig felajénlotta segítségét.

Önkéntes napok Tiszabőn és Tiszaburán

2016-08-25

Kétnapos önkéntes programot szervezett Tiszabőn és Tiszaburán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, ennek során az iskola és óvoda épületét és az udvart csinosították a falubeliekkel  közösen. A két településen integrációs programot indít a máltai szervezet, és a jövőben a karitatív szervezet működteti az oktatási intézményeket is. Az önkéntes napokól tudósító szolnoki Új Néplap beszámolója szerint a Szeretetszolgálat Jelenlét programja "megérkezett" a településekre.

Elfogadás és szabadság a krakkói máltai mozgáskorlátozott táborban

2016-08-23

„Egy mindenkiért és mindenki egyért” – énekelték a Szuverén Máltai Lovagrend idei nemzetközi mozgáskorlátozott tábordalának refrénjét a résztvevők Krakkóban. A hétvégén zárult nagyszabású rendezvényen több mint húsz ország fiatal fogyatékkal élő vendégei és kísérőik vehettek részt.

Máltaiak a Szent Jobb körmeneten

2016-08-21

A hagyományoknakat követve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat valamenyi regionáls szervezete részt vett a Szent István király tiszteletére tartott ünnepi szentmisén és az azt követő Szent Jobb körmeneten. Az orzág minden területéről eljöttek a máltai szervezetek képviselői, önkéntesek és munkatársak több százan vettek részt az augusztus 20-i ünnepi eseményeken.

 

 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Hitel-s

Máltai Szeretetszolgálat

A HITEL-S program a hitelválság kapcsán országos közvetítő, támogató adósságkezelést nyújt.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Szimfónia

Máltai Szeretetszolgálat

- a zenekar, mint szociális eszköz -

tovább

Máltai Mentők

Máltai Szeretetszolgálat

Életmentés az év minden napján.
Magyarország egyetlen önkéntes mentőszolgálata.

tovább