A Genfi Egyetemi Kórház által felajánlott 24 elektromos kórházi ágyat adományozatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Munkácsi Katonai Kórháznak. A jelenleg százágyas intézmény augusztusban új osztállyal bővül, amelynek berendezéséhez jelentős segítséget nyújtanak az adományba kapott ágyak. A 24 elektromos ágyat a Máltai Lovagrend nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően Svájcból szállították Munkácsra a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei. 

Az adományt Adányi László, a magyar karitatív szervezet nemzetközi fejlesztésért és katasztrófavédelemért felelős vezetője adta át a kórház vezetőségének. "Egy ilyen ágynak az értéke Magyarországon hozzávetőlegesen egymillió forint. 220 voltos hálózathoz csatlakozva gombnyomással állítható a magasságuk, és a beteg is tudja magának állítani, hogy hogyan feküdjön. Az ilyen ágyak Magyarországon sem számítanak hétköznapi dolognak. Egyébként ezeket Svájcban már használták, tehát nem újak, de mindegyik tökéletesen működik, önkénteseinkkel még ott ellenőriztük, majd szétszereltük, összepántoltuk, és felraktuk a kamionra. Itt pedig össze kell rakni" - mondta el Adányi László. 

A Munkácsi Kórház számára genfi kollégáik számos apróbb ajándékot, érfogókat, ollókat és más sebészeti eszközöket is küldtek, melyek megkönnyítik a mindennapokat a háborús sérültek kezelését folytató intézményben. 

Német támogatók jóvoltából használt kerékpárokat gyűjtött rászoruló kárpátaljai fiatalok számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, melyeket július végén szállítottak el Beregsurányba.

A biciklik már régebben megérkeztek Magyarországra, és egy budapesti kerékpár javító műhely kedvezményes áron átvizsgálta, majd elvégezte a szükséges javításokat. A bicikliket új gazdáik egy nagy közös családi kerékpártúrán próbálták ki az ajándékokat. Kárpátalján sokan napi közlekedésre használják a kerékpárt, ezért különösen örültek azok, akik nem engedhetik meg, hogy vásároljanak maguknak biciklit.