(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Április 11-én tartotta éves közgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója. A közgyűlést követően a Szeretetszolgálat fennállásának 25 éves jubileumára rendezett ünnepségen kitüntetéseket és elismeréseket adtak át.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és annak debreceni csoportja ebben az évben ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból az Észak-Alföldi Régió ünnepi küldöttgyűlést tartott 2014. április 4-én, pénteken Debrecenben. Az eseményről a Magyar Kurír is beszámolt, az alábbiakban a katolikus hírportál tudósítását idézzük.
A 25 évnyi szolgálatra visszaemlékezve 2014. április 11-13. között Pécsett ünnepi rendezvénysorozatot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Pénteken egy országos szakmai konferencia, szombaton Máltai Emléknap várta az érdeklődőket. Virágvasárnap hálaadó zarándoklat zárta az ünnepi eseményeket.
Az önkéntesküldő szervezetek idei drezdai tanácskozásán Adányi László programvezető képviselte a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amely szeptembertől 22 magyar önkéntest küld német és francia szociális intézményekbe, valamint 16 külföldi önkéntest tud fogadni hasonló módon, magyarországi intézményekben.
Szociális gondozókat képző iskolák számára szervezett szakmai találkozót Pátyon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szociális Gondozó és Ápolóképző Szakiskolája. Az eseményről az iskola vezetése küldött beszámolót.
A 2013/2014-es tanévi Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen a közismereti komplex tantárgycsoport regionális fordulójából az országos döntőbe jutott be a gyöngyösi máltai középiskola csapata. Az április 26-i országos döntőben az észak-magyarországi régiót képviseli az iskola háromfős csapata.
A Magyarországon élő roma közösséget köszönti a romák nemzeti ünnepén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Április 8-án, a Roma Világnapon Európa nyolc országában helyi pozitív példák bemutatásával köszöntik a cigányságot a PAIRS integrációs programban résztvevő állami és civil szervezetek. A programot vezető Magyar Máltai Szeretetszolgálat Maka István, Csoki történetét teszi közzé, aki sportolókat nevelt a monori cigánytelepen élő gyerekekből.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43