(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Ismét színházzá alakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Hajléktalanok Átmeneti Szállásának ebédlője. A Medve Színpad Ady Endre verseiből és Dankó Pista nótáiból összeállított előadásának második részét láthatták az otthon lakói, akikkel együtt vett részt az esten Buváry Lívia operaénekes és Benkő László, az Omega együttes billentyűse.
A zene felemel és megtart. Ez az alapelve és célja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Symphonia Alapítvány közös Szimfónia programjának. A zenét szociális eszközként alkalmazó módszer eddigi tapasztalatait a program munkatársai kézikönyv formájában foglalták össze, ami elérhető a programban résztvevő iskolákban és a Szeretetszolgálat intézményeiben. A kiadvány módszertani segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyerekeket felzárkóztató program elindításához és működtetéséhez.
80 millió forint értékű Béres Csepp adományt adott át február 3-án Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, a daganatos betegeket segítő, valamint a karitatív tevékenységet végző legnagyobb országos szervezeteknek, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.
A hétvégén érkező lehűlésre és az utána várható tartós fagyra készülve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkitől azt kéri, figyeljen oda a környezetében lévő hajléktalan emberekre, és a nem, vagy rosszul fűtött épületekben élő családokra, idősekre. A Szeretetszolgálat három pontban foglalta össze a kihűléses halálesetek, vagy súlyos fagyási sérülések megelőzéséhez szükséges tudnivalókat, a felhívás legfontosabb üzenete, hogy egy kicsit több figyelem életmentő lehet.
Megújult vezetőséggel kezdi a 2016 januárjában indult következő ötéves ciklust a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége. A világ 104 országában tevékenykedő Szuverén Máltai Lovagrend magyar tagsága a karitatív tevékenységben a lelkiség megjelenítésére helyezne nagyobb hangsúlyt a jövőben. A rend segélyszervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével rászorulók tízezreinek nyújt segítséget.
A mínusz 10 fok körüli hidegben már olyan hajléktalanok is felkeresik a szállókat, akik amúgy jó túlélési stratégiával rendelkeznek - mondta a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke az InfoRádiónak. A hajléktalan emberek gyakran nem tudnak segítséget kérni, vagy úgy utasítják el a segítségnyújtást, hogy nincsenek feltétlenül a tudatában annak, mi járhat ezzel. Ezért nagyon fontos a társadalom segítsége is.
Új módon segíthetünk a szegény gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a BASICO játékkollekció együttműködésének köszönhetően. A játékboltokban kiállított újrahasznosított hulladékból készült játékok jelképes megvásárlása pénzadománnyal támogatja a Szeretetszolgálat családokat segítő intézményét, ugyanakkor gondolkodásra ösztönzi a gyerekeket.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43