(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
A Szimfónia Program folytatásához kéri az emberek segítségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A legszegényebb családok gyermekeinek indított zenei képzés az elmúlt években már bebizonyította, hogy képes igazi esélyt adni. Miközben ugyanis a gyerekek zenélni tanulnak, sikeresebbek és ügyesebbek lesznek a mindennapokban is. A támogatók közvetlen átutalással, online adományozással, vagy a 1350-es adományvonal hívásával segíthetnek, egy gyermek további tanításához tízezer forintra lenne szükség.
A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének szervezésében 47 fős zarándokcsoport indult április 29-én a franciaországi Lourdes-ba a lovagrend hagyományos zarándoklatára. A Máltai Rend minden évben ezernél is több beteg embert kísér el a Lourdes-i Szűzanyához, hogy együtt imádkozzanak gyógyulásért és megnyugvásért.
Szakmai és tanulmányi versenyeken arattak sikereket a gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Közgazdasági, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola diákjai. A tanulók nemzetközi vendéglátóipari és országos környezetvédelmi megmérettetéseken kerültek a legjobbak közé.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportjának 25 éves jubileuma alkalmából emléktáblákat avattak az elhunyt máltai vezetők, Dr. Nagy Ibolya, a csoport alapítója és első vezetője, valamint Szentgyörgyváry Károly régióvezető tiszteletére. A Belvárosi Plébániatemplomban hálaadó szentmisét mutattak be, melynek főcelebránsa Kozma Imre atya, apostoli protonotárius, a Szeretetszolgálat alapító elnöke volt. A város nevében dr. Girán János alpolgármester köszöntötte a máltai csoport tagjait.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai támogatásával indult el az első jelzőrendszeres házigondozó szolgálat Szerbiában. A módszer lényege, hogy az otthonában élő ellátott rosszullét, vagy baleset esetén a csuklóján viselt készülék gombját megnyomva riasztást küld a központba, ahonnan rövid időn belül segítséget küldenek. A rendszert több mint két évtizeddel ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honosította meg Magyarországon, most pedig Szerbiában segítenek kiépíteni az ottani ellátást.
Dr. Jeney Gábort, a Kecskeméti Főplébánia plébánosát választották régióvezetőnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójának küldöttgyűlésén.
A Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sport Egyesület sportfejlesztési programját és annak költségvetését. A határozat innen letölthető.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43