(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
December 16-án az üzletek reggeli nyitásakor az ország 168 SPAR-üzletében megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése. Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett karácsonyi akció hat napon át, keddtől vasárnapig zajlik A gyűjtésben a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseként részt vett dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a nyitónapon a Batthány téri üzletben fogadta a vásárlók felajánlásait.
Filep Mária, a páneurópai piknik főszervezője és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, az 1988-89-ben Magyarországra menekülő keletnémetek segítője, befogadója kapta idén a Petőfi-díjat a közép-európai népek szabadságáért kifejtett tevékenységük elismeréseként a XXI. Század Intézettől és a Mol-csoporttól.
Százöt árvízkárosult családnak szállít új háztartási készülékeket a szerbiai Obrenovacba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A májusi árvízben súlyos károkat szenvedett településen lassan tér vissza az élet a normális kerékvágásba, a magyarországi Külügyminisztérium támogatásával érkező kályhák, tűzhelyek, mosó- és hűtőgépek a leginkább szükséget szenvedett családokhoz kerülnek. A jelenlegi adományok értéke 21.000 euró.
Sokéves gyakorlatot követve indította útjára kisteherautóját advent harmadik vasárnapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, mely ezúttal is felvidéki, kárpátaljai és erdélyi települések gyermekeinek juttatta célba a Szent László Társulat és a Rákóczi Szövetség ajándékait.
A Szeretetszolgálat Szociális Gondozó és Ápolóképző Szakiskolájának két tanára az Erasmus+ pályázaton nyert lehetőség keretében ötnapos tanulmányutat tett a spanyolországi Zaragozában.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Veszprémi Támogató Szolgálatának nyolc éve végzett mindennapos munkáját díjazta kitüntetésével a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola.
Szélcsengők, gyertyatartók, képeslapok és karácsonyi díszek készülnek a Máltai Szeretetszolgálat pécsi Csilla Házában, ahol a közösségi szolgálatukat töltő diákok is segítenek. Az elkészült ajándékokat a városi adventi vásárban felállított máltai standon a szervezet támogatói kapják majd meg.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
Kiadványaink

Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43