(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap
Hírek
 
Elindult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaszig közlekedő teajárata, amely minden este szendvicset és forró teát visz a főváros budai oldalán utcán élő hajléktalan embereknek. Az ételt önkéntes középiskolás diákok készítik, és a velük érkező szociális munkások jelenlétében ők is osztják ki a helyszínen.
Németország újraegyesítésének 25. évfordulóján a budapesti német nagykövetség kezdeményezésére emléktáblát helyeztek el a zugligeti plébániatemplom előtt, ahol 1989-ben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a keletnémet menekülteket befogadó első tábort megnyitotta. Az eseményen részt vett dr. Heinz-Peter Behr, németország nagykövete, és Németh Miklós volt miniszterelnök is.
A karitász mozgalom védőszentjeként tisztelt magyar származású Szent Erzsébetre emlékezve Debrecen forgalmas pontján cipót osztott a járókelőknek a Szent Anna Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat városi szervezete.
A városban és a régióban betöltött szerepének elismeréseként Győr város kitüntetésében részesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat húszéves fennállását ünneplő Gondviselés Háza. A jubileumi ünnepségen Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő adta át a kitüntetést az intézménynek.
Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja részére, fáradhatatlan önkéntes szociális munkájának elismeréseként az Esztergár Lajos Díj - Pécs Város Szociális Díját adományozta.
Valamennyi résztvevő sikeres vizsgát tett a megváltozott munkaképességű emberek számára szervezett, az elhelyezkedésüket segítő 480 órás képzés végén. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014. november 1. és 2015. október 31. között valósította meg a „Tranzit foglalkoztatási modell kialakítása megváltozott munkaképességű emberek számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál” című, TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0008 azonosítószámú projektjét az Európai Unió Támogatásával.
A jövő szociális gondozói és ápolói, valamint leendő gyakorló ápolók mérték össze tudásukat III. Regionális Egészségügyi és Szociális Szakmai Napon Győrben november 13-án. A megmérettetésen részt vett Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakiskola három tanulója is, és szoros küzdelemben a bronzérmet vitték haza iskolájuknak.Napi evangélium Vasárnapi prédikáció Segíteni szeretnék! Hírek Hitel-S Program Hálózat a közösségért Pályázatok Hírlevél Online adományozás Betegszállítás Sajtószoba
Közlemények
Lapszemle
KiadványainkFőszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43