Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Digitális gyógyítás a hajléktalanellátásban is

2022-06-28 08:38:45

A személyes vizsgálatot, az online vizitet és a mobil orvosi rendelést esetre szabottan ötvöző hibrid egészségügyi modell alapjait fektették le a Máltai Szeretetszolgálat Semmelweis Egyetemmel közös kutatási programjai. A karitatív szervezet DocRoom nevű egészségügyi programja az egyenlő egészségügyi hozzáférést támogatja. A következő hónapokban új ellátási modell indul a kutatásba is bevont budapesti hajléktalanszállókon. 

A vallás és kultúra szerepe a béketeremtésben - Nemzetközi konferencián a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2022-06-24 15:25:37

Az Új-Delhiben található Jawaharlal Nehru Egyetem és a Liszt Intézet Magyar Kulturális Központ Delhi szervezésében nemzetközi konferencia keretében tanácskoztak a nemzetek közötti béke megteremtésének lehetőségéről indiai és európai szakemberek. Az India és az Európai Unió: A vallás és kultúra szerepe a béketeremtésben című konferencián a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részéről Solymári Dániel, a szervezet nemzetközi kapcsolatainak vezetője tartott előadást.

 

Elindult a DocRoom, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Kutatási Programja

2022-06-23 13:25:45

Hajléktalan embereket szolgáló hibrid egészségügyi ellátási modellt valósít meg, és ennek tudományos hátterét jelentő egészségügyi kutatási programot indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség Kutatócsoportjával közösen azt igyekszik felmérni, hogy az olyan sérülékeny csoportok, mint a hajléktalan emberek egészségügyi hozzáférését és ellátását hogyan javíthatják a digitális technológiák, a telemedicina vagy az okostelefon-alapú platformok.

Kerekasztal a közoktatásról a Máltai Tanulmányok szervezésében

2022-06-22 19:26:04

Milyen pedagógiai értékekre és jó hagyományokra építhet a jövőben az oktatáspolitika? Miben más egy bencés gimnázium vagy egy máltai oktatási intézmény, mint egy állami fenntartású iskola, és mennyiben tér el egy zsákfaluban tanító pedagógus munkája egy jóléti iskola tanárának feladataitól? Ezek a kérdések is felmerültek a Máltai Tanulmányok folyóirat új lapszámát bemutató kerekasztal beszélgetésen június 22-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Batthyány téri központjában. Az eseményt ezen a linken online is követhették az érdeklődők. A Máltai Tanulmányok legfrissebb száma a folyóirat új weboldalán, a maltaitanulmanyok.hu-n is olvasható.

 

Elkezdődött az Ötrégiós játékok, a felzákózó települések olimpiája

2022-06-21 18:21:42

Az ország legszegényebb kistelepüléseiről érkező gyermekeknek hirdettek az olimpiai játékokra emlékeztető sporteseményt június 21. és 24. között Zamárdiban. Az eseményre 26 helyszínről 120 gyermek érkezik, akik 5 különböző versenyszámban indulnak, miközben sokuknak ez lesz az életük első nyaralása is egyben.

 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább