Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Önkéntesség

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A MENEKÜLTEKNEK:

„Ezt a szolgálatot csak az önkéntesség szellemében lehet végezni. Ez az ember Isteni dimenziója. Ebben az ember felismeri, hogy az élete nem a magáé, hanem a másiké. Élete akkor lesz sikeres, ha vállalja, hogy az életét elajándékozza.” Kozma Imre atya

Katasztrófavédelmi önkéntesség

Máltai Szeretetszolgálat
Máltai Szeretetszolgálat

Bárki lehet önkéntesünk

Rendkívüli helyzetekben (árvíz, hóakadályok, egyéb katasztrófák) az érintett lakosságnak és a hivatásos mentőszervezeteknek segítünk a helyszínen étellel, itallal, jó szóval a nap 24 órájában és természetesen gondoskodunk a kárt szenvedettek ellátásáról a helyzetnek megfelelő segítő programokkal.
Olyanokat várunk erre a feladatra, akik szükség esetén legalább egy hetes szolgálatot tudnak tábori körülmények között is vállalni, képesek elviselni a munkával járó lelki és fizikai megterhelést. A jelentkezők részére időközönként képzést indítunk, amelynek elvégzését követően válnak a Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi önkéntesévé.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységéhez bárki csatlakozhat. Rászoruló társainkért végzett szolgálatunk mindenki előtt nyitott. Fiatalokat, időseket, fogyatékkal élőket, megváltozott munkaképességűeket, kismamákat, diákokat, dolgozókat és nyugdíjasokat egyaránt várunk. Intézményeink, csoportjaink és programjaink az ország egész területén várják a segítő szándékú jelentkezőket.