Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/4.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-12-15 00:00:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/4.

Megjelent a Máltai Hírek téli lapszáma.

A Máltai Hírek legfrissebb lapszáma innen letölthető: https://maltai.hu/assets/uploads/files/5dfa0-maltai_hirek_22_04_web.pdf

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/3.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-10-12 19:07:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/3.

Megjelent a Máltai Hírek őszi lapszáma. Elérhető a máltai intézményekben vagy letölthető ide kattintva. A tartalomból:

Biztonságos lakás, munkahely, iskola a gyerekeknek, békesség a családnak. Hogyan keresi a helyét egy háború elől menekülő család Magyarországon a Máltai Szeretetszolgálat segítségével? Egy Dnyiproból érkezett, ma már miskolci család története a háborúból.

Elindult a munkásjárat Siklósnagyfaluból Pécsre a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével. Ott voltunk az első útján.

Miért hívja be az állam az egyházakat? Interjú Fülöp Attila államtitkárral.

A Máltai Lovagrend segélyszervezete: a Malteser International.

 

A Máltai Hírek legfrissebb lapszáma innen letölthető: https://maltai.hu/assets/uploads/files/032b0-mh_2022_03_web.pdf

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/2.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-07-18 11:45:47

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/2.

A Máltai Hírek legfrissebb száma letölthető IDE KATTINTVA és elérhető a máltai intézményekben.

Kitartásról tanultak és a hangsúlyos „jó”-ra tanítanak kárpátaljai középiskolások. Az odaszánt idő is gyógyír a menekülés sebeire a Rimaszombati úti menekültszálló munkatársai szerint. A befogadás az igenmondással kezdődik, így válik krisztusi tetté – vallja Meskó Zsolt producer, író, rendező. Az ukrajnai máltai szervezetek változatos módokon segítik a háborútól szenvedő embereket odahaza. Tehetségeket találtak, útravalót adtak, örömöt arattak az első máltai tehetségkutatón. 26 felzárkózó településről érkezett gyerekek versenyeztek és nyaraltak az első Ötrégiós játékokon Zamárdiban. Először járultak szentáldozáshoz a gyulaji gyerekek, ami meghatározó élmény volt számukra és az egész közösségnek.  Máltai történetek, aktualitások, beszélgetések, elmélkedések 24 oldalon a legfrissebb Máltai Hírekben. Kattintson IDE és olvasson bele a lapba.

 

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/1.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-05-05 14:41:37

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/1.

A mérhetetlen segítség - A legfrissebb Máltai Hírek letölthető itt

Az ukrajnai háború első hónapjában ötvenezer ukrajnai menekülőnek nyújtott segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Ez annyi, mintha Zalaegerszeg lakossága érkezett volna meg a segítő pontokra. A támogatás kifejezhető számokban, a nem mérhető segítségnyújtást pedig 26 oldalon foglaltuk össze. Helyszíni riportok, fotók, naplórészletek az ukrán-magyar határ mindkét oldaláról. Az újságban interjút olvashatnak Ugron Zsolna írónővel, Pap Lajos séffel, a Vodafone márkaigazgatójával, Juhász Péterrel és megismerhetik a sátoraljaújhelyi hajléktalan embereket ellátó szolgálatot is.

 

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma - 2021. december

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021-12-27 12:00:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma - 2021. december

Megjelent a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös magazinjjának legújabb lapszáma. A negyedévente megjelenő, az elmúlt hónapok eseményeit összefoglaló magazin online is elérhető. Itt letölthető.

A Máltai Hírek decemberi lapszámában összefoglalót olvashatnak a szociális munka napján szervezett országos máltai programokról, interjúinkban a felzárkózást segítő különböző módszerekről és eszközökről beszél Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Novák Péter előadósművész, a Máltai Szimfónia nagykövete, valamint Sajgó Szabolcs jezsuita atya. Mindemellett megismerhetik a gödi Gondviselés Házából kiköltözött fogyatékkal élő fiatalok történetét, akik önálló családi házban folytathatják életüket. Arról is olvashatnak, miért kapott új autót számos védőnő a felzárkózó településeken a Máltai Szeretetszolgálattól, és megismerhetik a szervezet rehabilitációs foglalkoztatási programját. Nemzetközi kitekintés, ünnepi elmélkedés és kulturális ajánló az új Máltai Hírekben. Kattintson a letöltésért.