Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/1.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-05-05 14:41:37

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/1.

A mérhetetlen segítség - A legfrissebb Máltai Hírek letölthető itt

Az ukrajnai háború első hónapjában ötvenezer ukrajnai menekülőnek nyújtott segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Ez annyi, mintha Zalaegerszeg lakossága érkezett volna meg a segítő pontokra. A támogatás kifejezhető számokban, a nem mérhető segítségnyújtást pedig 26 oldalon foglaltuk össze. Helyszíni riportok, fotók, naplórészletek az ukrán-magyar határ mindkét oldaláról. Az újságban interjút olvashatnak Ugron Zsolna írónővel, Pap Lajos séffel, a Vodafone márkaigazgatójával, Juhász Péterrel és megismerhetik a sátoraljaújhelyi hajléktalan embereket ellátó szolgálatot is.

 

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma - 2021. december

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021-12-27 12:00:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma - 2021. december

Megjelent a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös magazinjjának legújabb lapszáma. A negyedévente megjelenő, az elmúlt hónapok eseményeit összefoglaló magazin online is elérhető. Itt letölthető.

A Máltai Hírek decemberi lapszámában összefoglalót olvashatnak a szociális munka napján szervezett országos máltai programokról, interjúinkban a felzárkózást segítő különböző módszerekről és eszközökről beszél Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Novák Péter előadósművész, a Máltai Szimfónia nagykövete, valamint Sajgó Szabolcs jezsuita atya. Mindemellett megismerhetik a gödi Gondviselés Házából kiköltözött fogyatékkal élő fiatalok történetét, akik önálló családi házban folytathatják életüket. Arról is olvashatnak, miért kapott új autót számos védőnő a felzárkózó településeken a Máltai Szeretetszolgálattól, és megismerhetik a szervezet rehabilitációs foglalkoztatási programját. Nemzetközi kitekintés, ünnepi elmélkedés és kulturális ajánló az új Máltai Hírekben. Kattintson a letöltésért.   

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma - 2021. október

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021-10-21 00:00:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma - 2021. október

Megjelent a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Máltai Szeretetszolgálat közös októberi lapszáma. A negyedévente megjelenő, az elmúlt hónapok eseményeit összefoglaló újság online is elérhető.

A Máltai Szeretetszolgálat kapcsolódása az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaihoz, beszélgetés Kapás Boglárka olimpikon úszóval a pátyi Gondviselés Házában, riport a tűzvészben otthonát vesztett monori családról, utázas a csenyétei templom falai közé, a Szeretetszolgálat Vészhelyzet-kezelési munkacsoportja katasztrófavédelmi gyakorlaton szerzett tapasztalatai, Szíriai-Magyar Régészeti Misszió egy máltai lovag vezetése alatt... és egyéb híreink az elmúlt három hónapból.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedévente megjelenő magazinja ide kattintva letölthető.

Megjelent a Máltai Hírek legfrisebb lapszáma (2021. június)

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021-06-28 06:00:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrisebb lapszáma (2021. június)

Riport a máltai műhelyiskola első évéről, portré Európa asszonyáról, a Máltai Szeretetszolgálat örökös tiszteletbeli elnökéről, történetek mesélő anyukákról, képriport az önkéntességből kibontakozó hajléktalanellátásról és tanítások az Eucharisztiáról. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedéves magazinja ide kattintva letölthető.

A Máltai Hírek 2021. júniusi lapszámából ajánljuk:


Az esély iskolája - 20 tanuló tett sikeres vizsgát és szerzett részszakmai bizonyítványt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat műhelyiskolájában. A mester-tanítvány viszonyra alapozott gyakorlati képzésben a hagyományos oktatásból lemorzsolódott fiatalok kapnak második lehetőséget, hogy szakmát és önbizalmat szerezzenek.

Aki Magyarországra hozta a máltai keresztet - Nyolcvanadik születésnapján Csilla von Boeselager bárónőre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat örökös tiszteletbeli elnöke szolgálattal töltött életének meghatározó pillanataival emlékezünk. 

A meseolvasás csodákat tesz - A legnehezebb helyzetben lévő családokban is meséljenek és beszélgessenek, ezt igyekszik elérni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli régiójában működő Mesélő anyukák program.

Ne csak zsíroskenyér legyen - Képriport Békéscsabáról, ahol a máltai önkéntes szolgálatból először utcai gondozószolgálat alakult, és hamarosan nappali melegedőt nyitnak a hajléktalan emberek támogatására.

Apa ott van a szívedben - „Március közepén derült ki, hogy mindketten elkaptuk a koronavírust. Kérdeztem tőle, hogy mi lesz, ha mind a ketten elmegyünk, és itt marad a hat gyerek egyedül. Azt mondta, nem lesz semmi baj. Együtt fogjuk őket felnevelni.” Egy hatgyermekes család története, akik a koronavírus miatt veszítették el az édesapát.

Magyar segítség Szenegálban - Kozma Imre atya és munkatársai Szenegálba látogattak, hogy előkészítsék a Betegápoló Irgalmasrend thies-i kórházának energetikai fejlesztését a Hungary Helps Program támogatásával.

Az Eucharisztia tanítása - A szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve ’a hit védelme’ rovat összeállítása az Eucharisztiában valóságosan jelenlévő Krisztusról szóló tanításokat foglalja össze Szent Jánostól napjainkig. 

Hangot adunk – Történetek segítségről, emberségről, szolgálatról. A Nyolcágú kereszt című máltai rádióműsor készítői, vagyis arcok a hangok mögött.
 

Megjelent a Máltai Hírek és a nemzetközi máltai segélyprogramokról szóló melléklete

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021-04-09 13:00:00

Megjelent a Máltai Hírek és a nemzetközi máltai segélyprogramokról szóló melléklete

Már megtalálható a máltai intézményekben a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma, benne a Segítség határok nélkül című kivehető melléklettel, mely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi segélyprogramjait mutatja be. A Máltai Hírek 2021/1. száma ide kattintva letölthető, a mellékletet pedig itt tudják online elolvasni

Ennek a rendelésnek nincs reklámja - A pécsi máltai rendelőben jellemzően nyugdíjas orvosok dolgoznak. A járvány alatt a városban működő szakrendelések többsége elérhetetlenné vált, de az idős orvosok folyamatosan fogadták a betegeket 2020 júliusától 2021 márciusáig, majd húsvét után ismét kinyitott a máltai rendelő. 

Harminc év máltai mentés - Harminc éve siet a bajba jutott emberek segítségére a Máltai Mentőszolgálat rohamkocsija. Arról, hogy hogyan fogadta az Országos Mentőszolgálat három évtizede a máltaiak kezdeményezését, és hogy mitől különleges a máltai mentőegység, Dr. Gőbl Gábor tudományos tanácsadóval, az OMSZ volt főiazgatójával beszélgettünk, az önkénes mentősök jelenét pedig Kovács Bence fotóriporter képriportja mutatja be. 

Egy pohár vízzel hajat mosni - Kongói missziója után csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi csoportjához, és magyar kistelepüléseken végez szűrővizsgálatokat Varga Katalin optometrista. 

Az Egyház és a gazdagság - Folytatódik szemelvénysorozatunk, melyben Legeza László Rágalom és valóság (Ecclesia, 2018) című könyvéből közlünk részleteket. A Katolikus Egyházat ért leggyakoribb vádak és az arra adott válaszok. 

A Máltai Hírek online is olvasható, illetve letölthető ide kattintva. 

SEGÍTSÉG HATÁROK NÉLKÜL (kivehtő melléklet) - 15 országban 23 saját programmal a helyi rászoruló közösség közreműködésével segít a természeti és humanitárius katasztrófáktól szenvedő embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet aktívan dolgozik a Kárpát-medence magyar lakta területein, valamint háborús és konfliktusövezetekben, elsősorban Közel-Keleten, Dél-Amerikában és Afrikában annak érdekében, hogy emberhez méltó körülményeket teremtsen az ott élő embereknek, első sorban egészségügyi szolgálatatásokkal és a biztonságos ivóvízellátást segítő fejlesztésekkel.