Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2023/1.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2023-03-29 14:35:18

Érkezés után – Ukrajnai menekültek újrakezdése Magyarországon: történetek a Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjából.

A hovatartozás lemoshatatlan jele – Török menekülttáborban, athéni foglaltházban, kairói klinikán önkénteskedett – a menekülők mellett  találta meg az útját. Pszichológusként afgán és ukrán menekülteknek segít a Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjában. Vörös Anna pszichológus portréja.

Az első segély a földrengés után – Hetekig a Máltai Szeretetszolgálat volt az egyetlen nemzetközi szervezet, mely segítséget nyújtott Szíria földrengés sújtotta területein. Aleppoban és Latakiaban mozgó orvosi rendelőket és mobil klinikát állított szolgálatba, Törökországban azonnali segélyt szállított és a helyreállítást segítő hosszú távú program tervezését kezdte meg a magyar szervezet.

Nemzetközi Máltai összefogás a törökországi és szíriai földrengés után – A Szuverén Máltai Lovagrend nemzetközi segélyszervezete, a Malteser International, valamint a környező országokban működő máltai szervezetek is bekapcsolódtak a törökországi és szíriai katasztrófa utáni segítségnyújtásba.

A sikátori törzsutas – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családban óriási energiákat emészt fel a gyermek ellátásának és a szülők napi munkájának összehangolása. A sérült fiatallal nehezebb kimozdulni is, így a család életlehetőségei könnyen beszűkülnek. Bujtor Gabriella és a Máltai Szeretetszolgálat közös története azt tanúsítja, hogy ennek nem kell így lennie.

A karitatív diplomácia nagykövete – Heinz Hafnerrel, a Szuverén Máltai Lovagrend magyaroroszági nagykövetével a három Szentatyával történt találkozásáról, a három államfő mellett végzett munkájáról, és a Máltai Rend sajátos külszolgálatáról beszélgettünk.

Remény a szenvedésben – Hogyan találhatunk reményt, és hogyan adhatjuk azt másoknak, ebben a szenvedéssel teli világban? Elmélkedés a katasztrófák és emberi fájdalmak közben felmerülő kérdésekről és a szenvedésben rejlő reményről.

Várom a testem feltámadását – Elmélkedés Nagyböjt idején: „A kereszténység a megtestesülés vallása, Isten nem szégyelli a testünket. A krisztushit „röntgenképét” az Ige emberré válása és feltámadása (biblikusan fogalmazva az angyali üdvözlet és az üres sír) alkotja. Isten nem csak testben alkotott meg bennünket, de az üdvösségünket, örök életünket sem képzelte el test nélkül.”

Kettős látásvizsgálat – Év eleje óta két szűrőbusszal járja a legszegényebb településeket a Máltai Szeretetszolgálat gyermekszemészeti csoportja. Fotóriport az egyik első kettős bevetésről.

 

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/4.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-12-15 00:00:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/4.

Megjelent a Máltai Hírek téli lapszáma.

A Máltai Hírek legfrissebb lapszáma innen letölthető: https://maltai.hu/assets/uploads/files/5dfa0-maltai_hirek_22_04_web.pdf

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/3.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-10-12 19:07:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/3.

Megjelent a Máltai Hírek őszi lapszáma. Elérhető a máltai intézményekben vagy letölthető ide kattintva. A tartalomból:

Biztonságos lakás, munkahely, iskola a gyerekeknek, békesség a családnak. Hogyan keresi a helyét egy háború elől menekülő család Magyarországon a Máltai Szeretetszolgálat segítségével? Egy Dnyiproból érkezett, ma már miskolci család története a háborúból.

Elindult a munkásjárat Siklósnagyfaluból Pécsre a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével. Ott voltunk az első útján.

Miért hívja be az állam az egyházakat? Interjú Fülöp Attila államtitkárral.

A Máltai Lovagrend segélyszervezete: a Malteser International.

 

A Máltai Hírek legfrissebb lapszáma innen letölthető: https://maltai.hu/assets/uploads/files/032b0-mh_2022_03_web.pdf

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/2.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-07-18 11:45:47

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/2.

A Máltai Hírek legfrissebb száma letölthető IDE KATTINTVA és elérhető a máltai intézményekben.

Kitartásról tanultak és a hangsúlyos „jó”-ra tanítanak kárpátaljai középiskolások. Az odaszánt idő is gyógyír a menekülés sebeire a Rimaszombati úti menekültszálló munkatársai szerint. A befogadás az igenmondással kezdődik, így válik krisztusi tetté – vallja Meskó Zsolt producer, író, rendező. Az ukrajnai máltai szervezetek változatos módokon segítik a háborútól szenvedő embereket odahaza. Tehetségeket találtak, útravalót adtak, örömöt arattak az első máltai tehetségkutatón. 26 felzárkózó településről érkezett gyerekek versenyeztek és nyaraltak az első Ötrégiós játékokon Zamárdiban. Először járultak szentáldozáshoz a gyulaji gyerekek, ami meghatározó élmény volt számukra és az egész közösségnek.  Máltai történetek, aktualitások, beszélgetések, elmélkedések 24 oldalon a legfrissebb Máltai Hírekben. Kattintson IDE és olvasson bele a lapba.

 

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/1.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2022-05-05 14:41:37

Megjelent a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma 2022/1.

A mérhetetlen segítség - A legfrissebb Máltai Hírek letölthető itt

Az ukrajnai háború első hónapjában ötvenezer ukrajnai menekülőnek nyújtott segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Ez annyi, mintha Zalaegerszeg lakossága érkezett volna meg a segítő pontokra. A támogatás kifejezhető számokban, a nem mérhető segítségnyújtást pedig 26 oldalon foglaltuk össze. Helyszíni riportok, fotók, naplórészletek az ukrán-magyar határ mindkét oldaláról. Az újságban interjút olvashatnak Ugron Zsolna írónővel, Pap Lajos séffel, a Vodafone márkaigazgatójával, Juhász Péterrel és megismerhetik a sátoraljaújhelyi hajléktalan embereket ellátó szolgálatot is.