Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Ifjúsági tábor Gyulán

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-10-18 00:00:00

Gyulai Ifjúsági tábor

2019. augusztus 12-16. között került megrendezésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében egy nyári ifjúsági tábor Gyulán. A részt vevő diákok 14-25 év közötti fiatalok voltak, akik a régió több területéről érkeztek. 

 

 

A gyermekek különféle programokon vehettek részt, így például csapatépítő feladatok és ügyességi játékok, de jutott idő a strandolásra is. A résztvevő családok térítésmentesen kapták meg a táborban való részvétel lehetőségét. Bajáról 7 diák utazott Gyulára, akik élményekben gazdagon tértek haza.

 

A táborozási lehetőségnek mindenki nagyon örült és szívesen vágtak bele az új kalandokba és a számukra új területek feltárására. Bár a társaság nagy része ismerte egymást és összeszokott volt, de az újonnan érkezőkkel kapcsolatban is nagyon befogadóak voltak. Szoros barátságokat alakítottak ki a tábor végére. A csapatépítő feladatok sokak számára hasznos volt, és pozitív élményekkel gondolnak vissza erre az örömteli egy hétre.

 

Csovcsity Claudia munkatárs

 
 
 

"Tirpák fesztivál" 2019.

Szerző: Nyíregyházi csoport 2019-10-14 00:00:00

"Tirpák fesztivál" a Kossuth téren!

Mi is ott voltunk!

Az idén is részesei voltunk, a szeptember 21- 22.-én megrendezésre kerülő "Tirpák fesztivál" Kossuth téri rendezvényének. Mi a második nap voltunk, ahol a civil szervezetek által készített finomságokat kóstolhatták meg, az érdeklődők. Mindenkit szeretettel fogadtunk: MMSz. önkéntesei

A képen a következők lehetnek: szöveg és étel

A máltai csoport is bemutatkozott Eger Civil Ünnepén

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-23 16:00:00

A máltai csoport is bemutatkozott Eger Civil Ünnepén

Szeptember 20-12-22-én rendezték Egerben a Eger Civil Ünnepe nevű rendezvénysorozatot.
Az ünnepen a 20 éves Egri Csoport is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa tevékenységét, találkozzon a régi ismerősökkel, és új barátokat szerezzen, még a Kárpátaljáról is.

Adomány a Karcagi Kórháznak

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-09 00:00:00

Adomány a Karcagi Kórháznak

Szeptember 5-èn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Karcagi Csoportja meglátogatta a karcagi Kátai Gábor kórház gyermekosztályát.
 

Előzetes egyeztetèseket követően játèkokkal, plüss állatokkal, mesekönyvekkel, ruhácskákkal, pizsomákkal, különfèle lábbelikkel, használati eszközökkel lepték meg a csoport önkéntesei a kis betegeket.
A kórház főigazgatója, Nagynè László Erzsèbet, a gyermekosztály főorvosa,:Dr.Szabó Mária és az osztály munkatársai, ápolónők nagy örömmel fogadták az adományt.
"Kellemes hangulat alakult ki a Máltai Szeretetszolgálat és a kórház dolgozói között. Ígèretet tettünk arra, hogy karácsonykor kis csomagokat kèszítünk azon gyermekek számára, akik az ünnepeket a kórházban kènytelenek eltölteni.Terveink szerint verssel, ènekkel fogunk kèszülni." - mondta el a Karcagi Csoport vezetője, Hangyásinè Nagy Ilona

Ahogy mi láttuk!

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-07 00:00:00

Ahogy mi láttuk !
A hit védelme és a szegények szolgálata
Több mint kilencszáz éve ez minden Máltai szervezet jelmondata a világon. Világos cél, világos feladat. .” A rászorulók száma sajnos egyre nő és ez egyre nagyobb erőfeszítésre kényszerít bennünket. A mai kor elvárásai szerint végezzük munkánkat, amelynek legfőbb értékei a közösség ereje, de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata áll.
A hajléktalan ember számára a tetteink jelentenek segítséget. Ez a szobor éppen erre hívja fel figyelmünket. Ez a szobor szembesít bennünket , hogy megtettünk-e, megteszünk-e mindent a társadalom peremére szorult embertársainkért? Ha most egy hajléktalan ember feküdne a téren, megállnánk-e ennyien ? Nézzünk magunkba és valljuk be, hogy sokszor megtörténik ez, és elmegyünk mellette. Ez a szobor azt sugallja, hogy itt az idő a változásra! Változtatni kell , fontos, hogy szociálisan érzékenyebbek legyünk,hisz ha közelebb kerülünk egy hajléktalan ember élete történéséhez, rájövünk, hogy nem is sok kell ahhoz, hogy utcára, gödörbe kerüljön az ember. Segítség nélkül , szinte lehetetlen a visszavezető út,vezessük vissza az embereket az emberi közösségbe, de ezt csak úgy tehetjük meg, ha nem az önös érdekeket helyezzük előtérben, hanem az embert, aki segítségre szorul. Hisszük, hogy a legszorosabb emberi kötelék a család , hisz mindenkinek van, volt családja. A közelgő ünnepek erre a legalkalmasabbak. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg a lelki békéjét, családba , egy közösségben, vagy bárhol e világban! Kívánjuk, hogy mindenkinek legyen egy valódi célja, segítse embertársát, ki anyagilag, ki élelemmel, ki ruha-cipővel, akár egy jó szóval! Kívánunk mindenkinek áldott, békés adventet. MMSz. Nyíregyháza

 

A képen a következők lehetnek: 3 ember

A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember

A képen a következők lehetnek: 3 ember, tömeg és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember, tömeg és túra/szabadtéri