Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Lelki nap Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-06-17 13:00:00

Jenei Gábor atya régióvezető mutatott be szentmisét

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja lelki napot szervezett május 23-án a Ciszterci házban máltai munkatársaknak, valamint a csoport tagjainak és önkénteseinek. A lelki napról egy munkatárs beszámolóját közöljük. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja szervezésében lelki napra került sor 2019. május 23-án a Ciszterci házban. A rendezvényen máltai munkatársak, csoportunk tagjai és önkéntesei vettek részt.
A program szentmisével kezdődött, melyet dr. Jeney Gábor régióvezető tartott. Beszédében elmondta: életünket Istentől kaptuk ajándékba azért, hogy ezt tovább ajándékozhassuk. Az áldozatok, amiket életünk folyamán meghozunk mindig a nagyobb jóért történik. Pásztorként kell viselkednünk számtalan helyzetben. Nekünk is ez a feladatunk a Máltában, a segítségnyújtás, a jóra való törekvés.
A szentmisét egy rövid előadás követte, melynek központi gondolata a Szeretetszolgálat megalakulásának 30 éves jubileumi évfordulója volt. „Isten kegyelméből már 30 éve működőképes a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Megállunk, ünneplünk, majd tovább folytatjuk a nekünk szánt feladatot a további 30 évben is.” „Ez a 30. évforduló nagyon kiváló alkalom arra, hogy kibéküljünk egymással, megbocsátsunk egymásnak, valamint egy remek pillanat arra, hogy visszaállítsuk a paradicsomi állapotot.”
Mindezek után egy kis csapatépítésben vehettek részt a jelenlévők. A játékos feladatok megoldása és kvíz kitöltése során sok új információt hallottunk, melyet a mindennapokban is tudunk hasznosítani. Családias légkörben jóízű kacagások közepette töltöttük el egymás társaságában ezt a napot. 

Galéria

 

{galeria}

 

Lelki napunkat közös ebéddel zártuk, melyet önkénteseink által készített finom sütemények tettek teljessé.

Csovcsity Claudia munkatárs

 

A pátyi csapat nyerte a fogyatékkal élők kilencedik Monori Máltai Sportnapját

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-06-14 11:00:00

A pátyi csapat nyerte a fogyatékkal élők kilencedik Monori Máltai Sportnapját

Hat csapat részvételével zajlott május 30-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kilencedik Monori Máltai Sportnapja. A rendezvényről a szervezők beszámolóját közöljük. 

Kilencedik alkalommal került megrendezésre május 30-án Monoron a sportnapunk. Nagyon örültünk, hogy ebben az évben is szinte minden csapat visszajelzett, hogy szeretnének csatlakozni hozzánk. Hasonlóan a többi sportnaphoz, már jó előre elkezdtük a szervezést, tervezést. Azonban ebben az évben az időjárás kicsit átírta a terveinket. Elég sok eső esett azon a héten, és már biztosak voltunk benne, hogy a megszokott helyszínen nem tudjuk megrendezni a programot. Sikerült az utolsó pillanatban a monori piactér csarnokát megkapnunk erre a célra. Féltünk, hogy az eső és a hideg időjárás sokakat elriaszt majd, de nagyon örültünk, amikor megláttunk az érkező mosolygós csapatokat. Nagyon vidáman, jókedvűen vette mindenki az akadályokat. Délben hot-doggal, fánkkal, sütivel, üdítővel vártuk a versenyben megfáradt csapatokat. A Hilton önkéntesei nagy segítségünkre voltak az ebéd elkészítésénél, az eredményhirdetésnél, és nagyon finom fánkokkal is megleptek bennünket.

Ebéd után már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. Helyezéstől függetlenül mindenki lelkesen, elégedetten vette át az oklevelet, és ajándékot. Az első három csapat teljesítményét, lelkesedését éremmel jutalmaztuk. Ebben az évben elindítottunk egy vándorkupát is. Ezt mindig az első helyezett csapat veheti át, ebben az évben a pátyi fiatalok. Ők a következő évben átadják majd az akkori győzteseknek. Hiszen nem szeretnénk megállni a kilencedik sportnapnál.  

Ebben az évben is sok önkéntes segítő csatlakozott hozzánk. Nekik köszönjük az önzetlen segítségüket. A nap végére több csapattól is jött a visszajelzés, hogy az eső, és hűvös idő ellenére nagyon jól érezték magukat, és jövőre találkozunk. Köszönjük a lelkes csapatoknak: Tököl, Budaörs, Gödöllő, Páty, Monori Gondozási Központ, Monor, valamint a sok segítséget az központból érkező segítőknek, és önkénteseknek.

Kocsisné P. Mária és Deákné Juhász Katalin
                   Monor
 

Mikor minden a tűz martaléka!

Szerző: Nyíregyházi Csoport 2019-03-28 16:00:00

Mikor minden a tűz martaléka!

Mikor minden a tűz martaléka!

Nagykállóból jött a segítségkérés, egy 4 gyerekes család konyha teljes felszerelése, bútorzata odalett. Sajnos raktárkészletünk nem tartalmazott konyhai dolgokat. Köszönettel tartozunk a nyíregyházi Intrudair Kft dolgozói összefogásának, kik felajánlásával sikerült a legszükségesebb használati tárgyakat pótolni. Boldogan vittük és adtuk át, a család nagyon örült az adománynak. Ezt nem tehettük volna meg az Intrudair dolgozói felajánlása nélkül. Köszönjük Intrudair!

Jobb adni, mint kapni!

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-03-26 10:00:00

Jobb adni, mint kapni!


Jobb adni, mint kapni!
Örömteli szórakozás a Burattino bábszínházban !
A Bárczi Gusztáv Általános iskola növendékei ,nagy örömmel fogadták az általunk kínált lehetőséget.                     Élvezettel nézték végig a Hüvelyk Matyi című előadást.                                                                                                     Köszönjük, Burattino bábszínház!
MMSz Nyíregyháza

ÉLMÉNY NAPOK

Szerző: Moravcsik Tamás 2019-01-24 00:00:00

ÉLMÉNY NAPOK

Élmény Napok a Terézvárosi Nappali Melegedő szervezésében

A Terézvárosi Önkormányzathoz benyújtott „Élménynapok” pályázati programunk elsődleges célja volt, hogy segítsünk intézményünk hajléktalan és lakossági vendégeinknek, hogy mindennapi életük elviselhetőbb, színesebb, értékes élményekkel gazdagabb legyen, beszűkült közegükből kimozdulva ők is részesei legyenek az élet előlük sokszor elzárt szépségeinek, örömeinek.

Az elnyert 235. 000 forint pályázati támogatásnak köszönhetően állatkertbe, füvészkertbe és két alkalommal színházba tudtunk menni vendégeinkkel, valamint karácsonyi szeretetvendégségre hívtuk meg őket. A támogatásból fedeztük az utazási költségeket is, valamint a programok alkalmával szendvicsekkel, édességgel és üdítővel láttuk vendégül a résztvevőket.

Az állatkert és a füvészkert látogatás is nem mindennapos élménnyel ajándékozta meg ügyfeleinket, akik közül sokan csak gyermekkorukban, vagy még soha nem jártak ezeken a helyeken. A színház különös, mindennapi életterüktől nagyon különböző légköre érezhetően jó hatással volt ügyfeleinkre, akik így kiszakadhattak megszokott környezetükből és egy teljesen más világba csöppenhettek egy pár óra erejéig.

A karácsonyi szeretetvendégségen egy igazán meghitt, nagyon jó közösségi együttlétben és ünneplésben volt részünk és vendégeink öröme, meghatódottsága, hálája igazolta, milyen nagy szükség van a bensőséges, közösségi együttlétekre, ünneplésekre.

Az „Élmény napok” tapasztalatai azt igazolták, hogy igény van ilyen programokra. A résztvevő emberek számára valóban olyan maradandó élményt nyújtanak, amiről még hónapok elteltével is örömmel beszélgetnek, élik át újra és újra azt a világot, amely mindennapjaik során olyan távol van tőlük. Meggyőződésünk, hogy ezeknek az élményeknek az átélése révén, ha életük gyökeresen nem is változik meg, de életminőségük mindenképpen javulhat és ezek a sokszor régi életüket is visszaidéző, megszokott napi rutinjukon túl mutató programok segítik, motiválják vendégeinket, erőt adnak számukra, még ha apró dolgokban is, ahhoz, hogy változtassanak jelenlegi helyzetükön.