Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Mikor minden a tűz martaléka!

Szerző: Nyíregyházi Csoport 2019-03-28 16:00:00

Mikor minden a tűz martaléka!

Mikor minden a tűz martaléka!

Nagykállóból jött a segítségkérés, egy 4 gyerekes család konyha teljes felszerelése, bútorzata odalett. Sajnos raktárkészletünk nem tartalmazott konyhai dolgokat. Köszönettel tartozunk a nyíregyházi Intrudair Kft dolgozói összefogásának, kik felajánlásával sikerült a legszükségesebb használati tárgyakat pótolni. Boldogan vittük és adtuk át, a család nagyon örült az adománynak. Ezt nem tehettük volna meg az Intrudair dolgozói felajánlása nélkül. Köszönjük Intrudair!

Jobb adni, mint kapni!

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-03-26 10:00:00

Jobb adni, mint kapni!


Jobb adni, mint kapni!
Örömteli szórakozás a Burattino bábszínházban !
A Bárczi Gusztáv Általános iskola növendékei ,nagy örömmel fogadták az általunk kínált lehetőséget.                     Élvezettel nézték végig a Hüvelyk Matyi című előadást.                                                                                                     Köszönjük, Burattino bábszínház!
MMSz Nyíregyháza

ÉLMÉNY NAPOK

Szerző: Moravcsik Tamás 2019-01-24 00:00:00

ÉLMÉNY NAPOK

Élmény Napok a Terézvárosi Nappali Melegedő szervezésében

A Terézvárosi Önkormányzathoz benyújtott „Élménynapok” pályázati programunk elsődleges célja volt, hogy segítsünk intézményünk hajléktalan és lakossági vendégeinknek, hogy mindennapi életük elviselhetőbb, színesebb, értékes élményekkel gazdagabb legyen, beszűkült közegükből kimozdulva ők is részesei legyenek az élet előlük sokszor elzárt szépségeinek, örömeinek.

Az elnyert 235. 000 forint pályázati támogatásnak köszönhetően állatkertbe, füvészkertbe és két alkalommal színházba tudtunk menni vendégeinkkel, valamint karácsonyi szeretetvendégségre hívtuk meg őket. A támogatásból fedeztük az utazási költségeket is, valamint a programok alkalmával szendvicsekkel, édességgel és üdítővel láttuk vendégül a résztvevőket.

Az állatkert és a füvészkert látogatás is nem mindennapos élménnyel ajándékozta meg ügyfeleinket, akik közül sokan csak gyermekkorukban, vagy még soha nem jártak ezeken a helyeken. A színház különös, mindennapi életterüktől nagyon különböző légköre érezhetően jó hatással volt ügyfeleinkre, akik így kiszakadhattak megszokott környezetükből és egy teljesen más világba csöppenhettek egy pár óra erejéig.

A karácsonyi szeretetvendégségen egy igazán meghitt, nagyon jó közösségi együttlétben és ünneplésben volt részünk és vendégeink öröme, meghatódottsága, hálája igazolta, milyen nagy szükség van a bensőséges, közösségi együttlétekre, ünneplésekre.

Az „Élmény napok” tapasztalatai azt igazolták, hogy igény van ilyen programokra. A résztvevő emberek számára valóban olyan maradandó élményt nyújtanak, amiről még hónapok elteltével is örömmel beszélgetnek, élik át újra és újra azt a világot, amely mindennapjaik során olyan távol van tőlük. Meggyőződésünk, hogy ezeknek az élményeknek az átélése révén, ha életük gyökeresen nem is változik meg, de életminőségük mindenképpen javulhat és ezek a sokszor régi életüket is visszaidéző, megszokott napi rutinjukon túl mutató programok segítik, motiválják vendégeinket, erőt adnak számukra, még ha apró dolgokban is, ahhoz, hogy változtassanak jelenlegi helyzetükön.

Karácsony a veszprémi Befogadás Házában

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-12-21 00:00:00

Karácsony a veszprémi Befogadás Házában

Az ünnepek alkalmával a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai karácsonyi műsorral készültek a veszprémi Befogadás Háza hajléktalan szálló lakói számára. Az előadást követően Németh Éva bv. ezredes a fogvatartottak által készített ajándékokat adott át az intézmény lakóinak.

 

 

A hagyományokhoz híven az ünnepi asztalra vadhúsból készült étel, valamint bejgli került.  Az intézmény idén is ajándékcsomagokkal készült a hajléktalanok számára. 

Garán is bemutatkozott a Bajai Csoport

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-12-19 13:00:00

Garán is bemutatkozott a Bajai Csoport

Garán ismertette a foglalkoztatási projektjeit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. A rendezvényről Fuszkó Attila mentor, a csoport önkéntese számolt be. 

A helyi BETESZDA Alapítvány által szervezett rendezvényen vehettünk részt a 2018. december 07-én Garán a Művelődési házban. Amíg a gyermekek a színesés tartalmas kulturális programon önfeledten  a Mikulást várták, addig a  résztvevő szülők, kísérők számára a Bajai Máltai Szeretetszolgálat Önkéntesei ruhabörzét tartottak. A rendezvény ideje alatt lehetőség nyílt a bajai máltai iroda munkatársai számára  a megyei TOP.5.1.1.és a járási TOP 5.1.2  foglalkoztatási paktumokkal kapcsolatos fontos információk nyújtására és toborzásra, valamint az EFOP-1.2.9-17/1 Nő a családban projekt ismertetésére és az ahhoz való csatlakozásra. A rendezvény remek lehetőséget kínált, hogy átadhassunk a halmozottan hátrányos helyzetű családok számára hasznos és fontos információkat, kapcsolatteremtésre, továbbá a jövőbeni foglalkoztatási, képzési lehetőségeink ismertetésére.