Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Húszéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány

2021-10-15 15:16:17

Kétéves háziasszony képzésből indult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat oktatási tevékenysége 1989-ben, majd tovább fejlődött, újabb és újabb lehetőségek és feladatok adódtak. 2001-ben megalakult a Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa, mely két évtized alatt egy közepes méretű, az innovációt középpontba helyező, de alapértékeire ügyelő fenntartóvá vált. Az alapítvány elmúlt húsz évének történetéről a kezdetektől aktív szerepet betöltő Győri-Daniné Szabó Mónika, az MMSZ Óbudai Technikum és Szakképző Iskola igazgatóhelyettese, valamint Thaisz Miklós az MMSZ Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke írta le gondolatait. 

„Ne legyenek elfeledett gyerekek!”

2021-10-15 14:58:00

Hogyan lehet és kell segíteni azoknak a gyerekeknek, akik olyan családban nőnek fel, amelyben az egyik szülő vagy mindkettő szenvedélybeteg? – immár negyedik éve járják körbe ezt a kérdést a gyerekekkel közvetlenül foglalkozó szociális és egészségügyi szakemberek, pszichológusok és pedagógusok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett Konferencia az Elfeledett Gyermekekért című szakmai napon.

 

Lennél önkéntes Bécsben? Last minute lehetőség!

2021-10-15 00:00:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fiatal önkéntest keres egy bécsi plébániára, novemberi kezdéssel 2022. augusztusig terjedő szociális szolgálatra. Az önkéntes az Európai Szolidaritási Testület keretében vehet részt a programban. Az érdeklődők betöltött 18. évtől 30. éves korig jelentkezhetnek, felekezeti hovatartozása való tekintet nélkül.

A legszegényebb településekre megy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat oltóbusza

2021-10-14 16:10:00

Önálló oltási programra kapott engedélyt és útnak is indította első oltóbuszát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Mozgó Egészségügyi Központ és a Telemedicina segítségével ezentúl a felzárkózó településeken élő embereknek a Jelenlét pontokon előzetes regisztráció nélkül is lehetőségük lesz koronavírus elleni védőoltást kérni. A program első helyszíne Mátraverebély volt, ahol az egydózisú vakcinák beadását követően a páciensek megkapták az oltást igazoló kártyát, majd a Szeretetszolgálat által összeállított kérdőív kitöltésével részt vettek a járvánnyal és a védekezéssel kapcsolatos tájékozottság felmérésében is.

Megmutatták a szívük dallamát

2021-10-12 17:01:08

Tizenkét felzárkózó településről hetven gyermek érkezett a Belügyminisztérium színháztermébe, hogy a Mindenki szívében van egy dallam program első évének lezárásaként koncertet adjon. Az ünnepi alkalmon a Máltai Szimfónia módszerét alkalmazó programban zenélő gyerekek léptek fel miniszterek és meghívott vendégek előtt bemutatva az elmúlt évben megszerzett tudásukat. A gyerekekkel fellépett Szalóki Ági, Novák Péter és Kökény Tamás, a program nagykövetei.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább