Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthona Csongrád

Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthona Csongrád

Bemutatkozás

Az Aranysziget Otthon 1993-ban nyitotta meg kapuit idősek ápoló-gondozó otthonaként 184 fő ellátására.

Az intézmény elhelyezkedése Csongrád város zöld övezetében, a város központjához közel, a Holt-Tisza közelségében található. Tágas, zöld park, pihenő padokkal biztosítják a kellemes külső környezetet.

A belső környezet kényelmes, az életkornak megfelelően kialakított bútorokkal felszerelt. Az épület teljes körű akadálymentessége biztosított, rámpák, kapaszkodók könnyítik meg a mozgáskorlátozott ellátottak helyváltoztatását. Az intézmény önálló főzőkonyhával rendelkezik, az ebédlő két turnusban teszi lehetővé a lakók háromszori étkezését. Az osztályokon teakonyha és kis étkezők biztosítják a fenn étkező lakók kulturált ellátását, illetve lehetővé teszik az erre igényt tartó lakók számára az önálló sütés-főzés lehetőségét is. Az osztályokon kreatív foglalkozásokra és mentális gondozásra alkalmas helyiségek kerültek kialakításra. Nyitott könyvtár, kultúrterem, imaterem teszi komfortosabbá a lakók napi ellátását. A büfét és a fodrászatot vállalkozó működteti. Lakóinknak lehetősége van a látogatók kulturált körülmények közötti fogadására. A belső építész és lakberendező által kialakított színvilág teszi egyedivé az otthont. Ez elősegíti a tájékozódást és hangulatossá teszi a belső környezetet.

Gondozási egységeink:

Emelet 69 fő, Földszint, 70 fő, Apartman 45 fő lakó elhelyezését biztosítja.

Az emeleti részlegen valósul meg a demens ellátottak gondozása.

Az intézményben jól felszerelt orvosi szoba is található.

Rendelkezünk 2 db vendégszobával, ahol a messziről érkezett látogatók és vendégek elszállásolását biztosítjuk igény szerint.

 

Az Aranysziget Otthon mára jelentős szakmai múlttal és eredményekkel rendelkezik. Fontosnak tartjuk, hogy a szakmai értékeket megtartva hangoljuk össze a célszerűség és észszerűség mentén egységesítsük az intézményben folyó szakmai folyamatokat.

Ehhez nélkülözhetetlen az összehangolt, jól szervezett, igényes szakmai munka, melynek megvalósítása valamennyi vezető és munkatárs feladata és felelőssége. A magas színvonalú ellátást megfelelő végzettséggel rendelkező munkatársak biztosítják.

 

Az intézmény feladata:

A szociális és egészségi állapotuk miatt rászorult személyek ellátásának biztosítása.

Továbbá, a jogszabály által előírt kötelező feladatainkon túl:

 

  • Az idősek otthonában szakápolási tevékenység végzése.

Intézményi működésünk során bentlakóink ellátását holisztikus szemléletben, komplex gondozás keretében valósítjuk meg, külön hangsúlyt adva a lakók önállóságának és rehabilitációjának. Gondozási szemléletünk elméleti és gyakorlati keretét az adja, hogy törekszünk lakóink jólétének fokozására, így életminőségük maximalizálására. E feladatnak alárendelve szervezzük, végezzük ápolási/gondozási feladatainkat.

Munkánk során törekszünk:

  • a biztonságos környezet kialakítására,
  • az állapot rosszabbodás lassítására,
  • az egyéni szükségletek kielégítésére.
  • a bent élők szocializáltságának fenntartására,
  • a lakó és környezete közötti kommunikáció elősegítésére,
  • a foglalkoztatás és a szabadidős programok szervezésére.

Az intézményi ellátáshoz szükséges dokumentumok:

Kérelem

Értékelő adatlap

 

 

Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthona Csongrád
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6640
Település: Csongrád
Cím: Gyöngyvirág utca 7-9
Telefonszám:: 06-63/484-664
Vezető: Majorné Marik Gyöngyi