A Kisvárdára érkező vendégeket a római katolikus közösségi házban fogadta Fodor András atya régióvezető és Dicső Lászlóné a Kisvárdai Csoport vezetője. Tíz órától szentmisén vettek részt a régióból érkező önkéntesek és munkatársak. Nagy Zsolt demecseri plébániai kormányzó János evangéliumának 4. fejezetét olvasta fel, a szamáriai asszony történetét. Homiliájában arról beszélt, hogy a segítő kapcsolatot két fő tényező határozza meg. Ki vagy te, és ki vagyok én? Valamint, milyen tényezők hátráltatják a segítő tevékenységet? Kiemelte, hogy egy segítő közösségben kell, hogy legyenek kreatív, „ötletelő” személyek, realisták, pesszimisták, lelkesek, és szorgalmasak, akik megvalósítják az ötleteket. Mindenkinek van helye tehát egy önkéntes csoportban, csak figyelni kell a megfelelő arányra.

A szentmise után Néző István helytörténész előadásában megismerhették a résztvevők, hogyan alakult Kisvárda város karitatív története a XIX-XX. században.

A képre kattintva megtekintheti galériánkat a régiós lelki napról. 

 


Kerezsi Béla igazgató bemutatta a Szent László Gimnáziumot, és az érdeklődők megtekinthették az iskolában működő szakkör által létrehozott robotokat és drónokat.
A közös ebéd után városnézés következett, melynek során Lőrincz Lajos magángyűjtő festményeit nézték meg.
Ismerkedés, találkozások, beszélgetések, szakmai tapasztalatcsere, és lelki feltöltődés jellemezte a találkozót.