Az október 28-ai tarnabodi sportnapunkon részt vett Dr. Füzi Ákos egykori magyar válogatott labdarúgó, a Fradi, az MTK és az Újpest korábbi játékosa is, akit nagy lelkesedéssel hallgattak iskolánk diákjai és tanárai.

Füzi Ákos igazi példakép diákjaink számára, hiszen kiemelkedően sikeres labdarúgó pályafutása mellett – már 17 évesen bemutatkozott az NB1-ben, 21 évesen pedig a magyar válogatottban – 5 év alatt elvégezte a jogi egyetemet. Amikor 30 évesen egy sajnálatos sérülés miatt abba kellett hagynia a labdarúgást, azonnal el tudott helyezkedni: az elmúlt 10 évben dolgozott az Újpestnél menedzserként, később minisztériumi főosztályvezető volt, jelenleg pedig a Magyar Diáksport Szövetség jogi igazgatója. Előadásában az egykori brazil világbajnok, Bajnokok Ligája győztes Rivaldot állította a tarnabodi gyerekek elé követendő példaként, aki kitörve a mélyszegénységből megvalósította álmait és mindent megnyert, amit egy futballista megnyerhet.

A rendezvény az MMSZ Iskola Alapítvány EFOP 1.3.9. kódszámú uniós projektünk keretében valósult meg, Dr. Füzi Ákos előadásán kívül a nap folyamán volt többek között buborékfoci, falmászás, foci-bajnokság, dekázóverseny is.