Debrecenben egy fiatalember biztosra ment. A bejáratnál az önkénteseinktől kapott szórólap, vagyis „Az ország bevásárló listája” alapján vásárolta meg az adományokat.

Ajkán is gyűlnek az adományok a rászoruló emberek számára. 

Hatvanban egy autókereskedés arra a döntésre jutott, hogy az “Adni öröm” adománygyűjtéshez oly módon csatlakozik, hogy mind az adományok összegyűjtéséhez, mind pedig az elkészült ajándékcsomagok családokhoz, egyedülállókhoz, rászorulókhoz történő eljutásához a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hatvani csoportja részére biztosít egy személygépkocsit. Tóth Zsolt Ágoston, a csoport vezetője hangsúlyozta, nagy segítséget jelent ez számukra, ugyan is az elmúlt években az önkénteseik saját autóikkal hordták szét az adományokat, nemcsak a városon belül, sokszor vidékre is. A fotón az adományokhoz kapott autó látható. 

A Miklós utcai hajléktalan embereket ellátó intézmény munkatársai és önkéntesei pontosan tudják, mi az, amire a hajléktalan embereknek és a hozzájuk betérő rászorulóknak a legnagyobb szükségük van. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia növendékei egy fél pizza árát ajánlották fel, amiből 130 ezer forint gyűlt össze. Ebből vásároltak tartós élelmiszert a rászoruló embereknek az Adni öröm! akcióban. A fényképen a pénztári blokkot fogják az ifjú sportolók.

Egerben a csoport raktárába szállítják az adományokat, ahol már készülnek is a csomagok, hogy a rászorulóknak mielőbb átadhassák őket az önkéntesek. 

Pápán is szorgoskodnak a fiatal önkéntesek. Országszerte több száz középiskolás diák az iskolai közösségi szolgálat óráit az Adni öröm! idejére időzíti, hogy szolgálatával a legtöbb rászoruló embernek segíthessen.

Kiskunhalason is együtt gyűjtenek az iskolások és a felnőtt önkéntesek. 

Jó néhány csomag el is készült már, amelyeket a hét második felében esedékes karácsonyi ünnepségeken át is adnak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei azoknak a rászoruló embereknek, akik listáját már hetekkel ezelőtt elkészítették. 

Győrben is megtalálják a máltai asztalokat a pénztárak mögött, ha adományozni szeretnének. 

Debreceni kollégáink az adománygyűjtő hét napjain a jó szándékú emberekkel való találkozásokat ajándéknak tartják, ahogy minden máltai önkéntes. És bár az egész napos szolgálat fárasztó, a tudat, hogy egy nap adományából több település rászorulóinak segíthetnek, ilyen vidámmá teszi őket.