Az idei volt a második év, amikor a Máltai Szeretetszolgálat a fesztivál szervezőivel kötött megállapodás értelmében, a nagytakarítás előtt átválogatta a helyszínen maradt felszereléseket. A kétnapos akcióban a Máltai Szeretetszolgálat százötven embere működött közre, hogy összegyűjtsék a még használható, rászoruló emberek számára tovább adható matracokat, hálózsákokat és tábori felszereléseket.

A Szeretetszolgálat fiatal segítői a 2019-es fesztivál után körülbelül 600 otthagyott sátrat, 500 kempingszéket, 400 felfújható matracot, és még egyszer ennyi polifoam fekhelyet, kb. 17 köbméternyi törölközőt és hálózsákot, takarót valamint jelentős mennyiségű ruhaneműt, illetve cipőt és papucsot szedtek össze a fesztivál résztvevői után.

A felszereléseket a szervezet budapesti raktárába szállították, ahol alaposan átválogatják, szükség esetén szárítják és megtisztítják azokat. A jó állapotú adományokat rászoruló embereknek, nehéz körülmények között élő családoknak, hajléktalan embereknek, és partnerszervezetein keresztül határon túli családoknak juttatja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.