Négy éve hagyomány Egerben, hogy a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának szervezésében és a Macok Bisztró tálalásában százötven rászoruló ember jut meleg ételhez. Az étterem vezetője és séfje, Macsinka János és csapata ízletes gulyást készített a hajléktalan és nehéz helyzetben élő embereknek. Az étteremvezető azt mondja, ilyenkor szeretnék megosztani másokkal is azt a sok jót, amit az étterem a vendégeitől kapott egész évben.

Fotó: heol.hu

Kékesi Györgyné, a csoport vezetője a heol.hu-nak elmondta, idén ez a második közös szeretetvendégsége a Szeretetszolgálatnak és a Macok Bisztrónak. Áprilisban szürkemarha gulyással és almás pitével várták a vendégeket, karácsony előtt pedig a gulyáshoz forró teát, édes süteményt és Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének köszönhetően pogácsával kedveskedtek a rászoruló embereknek.

A meleg étel mellett tartós élelmiszerrel is segíti a nehéz helyzetben élő embereket a máltai önkéntes csoport Egerben. Az Adni öröm! karácsonyi gyűjtőakcióban felajánlott lisztet, olajat, édességet és más tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat az ünnepek előtt adták át az önkéntesek. A kisgyermekes családoknak az élelmiszercsomag mellé játékokat is vittek a máltai csoporttagok.

Az egri csoport egyik tagja így számolt be az átadás napján: Ma mintegy 150 rászoruló család megkapta Egerben az élelmiszer csomagot, a kisgyerekek pedig játékot is kaptak mellé. Fáradtak vagyunk, de nagyon jó érzés, hogy ilyen sok a jó szándékú ember.

Néhány kép az adományok átadásáról és az ajándékokkal úton lévő önkénteseinkről.