A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 10 személyautót, 6 BMW-t és 4 MINI Cooper-t kapott használatba a SHARE NOW és az OMW Hungária felajánlásából április 20-án. A járműveket a karitatív szervezet az egészségügyi feladatainak ellátására, elsősorban Budapesten fogja használni. Az autókat két hónapra kapta meg a szervezet az autómegosztó cégtől, a biztostást, a benzinköltséget és az autópálya matricát pedig az OMW átvállalta.


Az autókat Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke vette át Fischer Pétertől és Buday Bencétől, a Share Now Magyarország ügyvezetőitől és Kováts Botondtól, az OMW Hongária marketing menedzserétől. A Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke azt mondta, az autók hozzájárulnak, hogy a karitatív szervezet elláthassa a feladatát a mostani helyzetben, amikor működésének szinte minden eleme átalakult. „Különleges helyzetben vagyunk hónapok óta. A megosztás új értelmet kap a mai napon, amikor nem átlagos vevőkkel és használókkal osztják meg ezeket az autókat, hanem egy karitatív szervezet feladatai elvégzéséhez ajánlják fel ezeket az eszközöket. az eszközök hozzá fognak segíteni minket, hogy az egészségügyi feladatainkat el tudjuk végezni, a szakszemélyzetünk mozogni tudjon, szűrésekre el tudjon jutni, a védőeszközöket be tudjuk szerezni és el tudjuk juttatni a megfelelő helyre.” – Győri-Dani Lajos azt is kiemelte, hogy ezt a segítséget ugyan a Máltai Szeretetszolgálat kapta, de a szervezeten keresztül azok a rászoruló emberek, akik az egészségének megóvásáért vetik be az autókat.


A SHARE NOW autómegosztó és az OMV Hungária Budapesten 20 prémium kategóriás autó felajánlásával támogatja a koronavírus okozta nehéz helyzetben lévő egészségügyi intézményeket. A két vállalat együttműködésének keretében először a SYNLAB labordiagnosztikai szolgáltató intézet munkatársainak, valamint a Dél-Pesti Centrumkórház főmunkatársai számára biztosítottak járműveket, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottak fel újabb 10 gépkocsit. A támogatásnak köszönhetően a szervezet arcmaszkokat, izolációs eszközöket, a szűrésekhez szükséges felszerelést és élelmiszereket tud szállítani biztonságos körülmények között a nélkülözőknek. A gépjárművek emellett a szolgálat által országosan nyújtott egészségügyi tanácsadás és oktatás, a mintavételezési folyamatok, az adminisztrációs és koordinálási tevékenységek, valamint a beszerzések és kiszállítások minél hatékonyabb támogatásában vesznek majd részt.

A járművek használata teljesen ingyenes, miután a SHARE NOW a flottából kiemelve, kulccsal adta át azokat, az OMV pedig átvállalta az üzemanyagköltségeket. A felajánlást az egészségügyiintézet és a karitatív szervezet közvetlen megkeresése és igényfelmérés előzte meg, ez alapján állt össze a MINI Cooperekből, BMW 2-es Active Tourerekből és BMW X1 modellekből álló flotta.

„A felajánlásokat kivétel nélkül olyan intézmények dolgozói kapták, akiknek munkája a jelen helyzetben nélkülözhetetlen, és akik nap mint nap a járványhelyzet megfékezéséért tesznek erőfeszítéseket, saját egészségüket is kockára téve” – összegezték Fischer Péter és Buday Bence, a SHARE NOW Magyarország ügyvezetői. „A SHARE NOW felkérésére azonnal igent mondtunk, mert hisszük, hogy a biztonságos mobilitás elengedhetetlen a frontvonalban dolgozók számára” – tette hozzá Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft ügyvezető igazgatója.

A két cég szolgáltatásai továbbra is zavartalanul működnek, de arra biztatják az ügyfeleiket, hogy csak abban az esetben hagyják el otthonukat, amennyiben feltétlenül szükséges. A SHARE NOW járművei a nemzetközi sztenderdnek megfelelő szigorított, rendszeres fertőtlenítésen esnek át, az autókban fertőtlenítő kendőcsomag is rendelkezésre áll. Ezenfelül a vállalat eltörölte a regisztrációs díjat és az autók költségeit csökkentette. Az OMV Hungária hálózatában pedig szigorították a már eleve meglévő higiéniai előírásokat, ezzel is segítve biztonságos tankolást és vásárlást. Emellett az egészségügyi dolgozók számára ingyen biztosítanak egy kávét elvitelre, ezzel is támogatva a munkájukat.