Április 28-án, kedden érkezett meg a Magyar Máltai Szeretetszolgalat budapesti központjába a kamion, amely leszállította MOL adományát. Több ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítő érkezett a központba, ahonnan tovább szállítják azt az ország különböző pontjaira, többek közt az ország hátrányos helyzetű falvaiba, közösségeihez. Múlt hét végén szintén több ezer liter érkezett a Magyar Vöröskereszt központjába, ahonnan országszerte, a megyei szervezeteken keresztül számos intézményhez is szervezethez (pl. Családok Átmeneti Otthona és hajléktalanokat ellátó intézmények) juttatja el a Vöröskereszt a fertőtlenítőket.

A MOL mintegy 15 000 liter fertőtlenítőt adományoz több segélyszervezetnek, szociális és gyógyító intézménynek, önkormányzatnak. A MOL együttműködése a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel két évtizedre nyúlik vissza. A MOL Hygi-adomány ennek az együttműködésnek a legújabb eleme.„Nagy mennyiségű MOL Hygit szállítottunk ki az elmúlt hetekben az egész országban, ennek köszönhetően a stratégiai intézményekben és kiskereskedelmi forgalomban is elérhető már a MOL fertőtlenítője. Ugyanakkor kiemelten fontos nekünk az is, hogy a hátrányos helyzetű falvakhoz, közösségekhez is eljusson ez a fertőtlenítő. Ezért mintegy 15 000 liter MOL Hygit adományozunk több szociális és gyógyító intézménynek, önkormányzatnak, a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Magyar Vöröskeresztnek” – mondta Ratatics Péter, a MOL ügyvezető igazgatója.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke arról számolt be, hogy a fertőtlenítőszert elsősorban a bentlakásos intézményeikben, idősotthonokban, fogyatékkal élő emberek otthonaiban és hajléktalanszállókon fogják felhasználni. Az adomány egy részét pedig a legszegényebb kistelepüléseken zajló programjaik során azoknak a családoknak juttatják el, amelyek nem tudnak maguknak fertőtlenítőszert vásárolni.„Telephelyeink és szociális intézményeink rendszeres fertőtlenítése azok közé az alapvető biztonsági rendelkezéseink közé tartozik, amellyel a munkatársaink, önkénteseink és ellátottaink egészségét védjük a járvány alatt. Ebben nyújt most segítséget stratégiai partnerünk, a MOL  fertőtlenítőszer-adománya, melynek segítségével biztonságban végezhetjük a munkánkat és így továbbra is segíthetjük is közösségeinket” – hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.