Szomor Dezső, a Szomor Farm tulajdonosa több száz kilogramm konyhakészen feldolgozott szürkemarhát ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat konyhái számára. A húst a farmon készítik elő és 5 kilogrammos vákuumcsomagolt kiszerelésben szállítják a Szeretetszolgálat Batthyány téri központjába.

A szállításban a karitatív szervezet partnere az Ice Cube Magyarország, mely hűtőkocsikkal kedvezményesen juttatja el az adományt a farmról a központba, ahol az általuk felajánlott fagyasztó autóban helyezik el az intézményekbe továbbítás előtt így biztosítva a folyamatos hűtési láncot. A Máltai Szeretetszolgálat saját konyhával rendelkező idős és fogyatékkal élő embereket gondozó bentlakásos intézményeibe juttatja el partnerével a húst, valamint szociális konyháira, amelyekben rászoruló embereknek készítenek belőle ebédet. A hús szállítását és tárolását az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelően szakemberek felügyelik. 

A Szomor farmról érkező hús regisztrált, nyilvántartott szürkemarhákból származik - minden egyes csomagon szerepel egy úgynevezett ENAR kód, amelyet egy mobilszámra elküldve a szakács megtudhatja, hol és mikor vágták le az állatot, valamint hogy milyen idős és milyen fajta állat húsát tartja a kezében. Ez az információ segít az elkészítési mód és a főzési idő meghatározásának szempontjából.