Visszatérő látogatók a gyulaji, zömében nehéz körülmények között nevelkedő gyerekek a székesfehérvári stadionban, hiszen az elmúlt évek Videoton–Ferencváros rangadóira is rendre meghívást kaptak. A Máltai iskola harminc diákja pedig ezúttal is lelkesen kelt útra a szomszéd megyéből. A játékosok pályára kísérése ajándék mezzel, öltözői látogatással és természetesen a mérkőzés helyszíni megtekintésével is jár.

Mivel Gyulajon ezekben a napokban nyári tábor zajlik, a mérkőzés előtti délelőtt az esti esemény jegyében telt: a gyerekek egy hatalmas szurkolói zászlót készítettek, de a legtöbben az arcukra is ráfestették a MOL Fehérvár címerének színeit. A meccs pedig – amelyet a Vidi 1-0-ra megnyert – azért is különleges volt, mert a már bajnok Fradi érkezett Székesfehérvárra, a hazaiaknál pedig két korábbi válogatott játékos, Juhász Roland és Vinícius Paulo is elköszönt a szurkolóktól.

Az iskola Facebook oldalának galériájában végigkövethető a gyerekek napja, a reggeli kézműveskedéstől az öltözőfolyosóig: