Az ország egyik legnagyobb karitatív szervezete októberben önálló álláskeresési portált indított, melyen a Máltai Szeretetszolgálatnál betölthető pozíciók között kereshetnek, akik a szociális ágazatban kívánnak elhelyezkedni. A szervezet állásokat kínál az ágazat számos területén, így megtalálhatók a portálon a szociális munkához kapcsolódó adminisztrációs pozíciók, egészségügyi állások, a termelő üzemek termékeinek értékesítéséhez kötődő kereskedelmi és vendéglátói lehetőségek, pénzügyes pozíciók, de fizikai- és segédmunkát is kínál a felületen a Szeretetszolgálat.

Az oldalon az állások közt kulcsszavakkal, de szakterület szempontjából és földrajzi hely szerint is válogathatnak az álláskeresők. Az álláshirdetés mellett található „Érdekel” gombra kattintva megtekinthető a teljes kiírás, és az álláspályázat végén található űrlap kitöltésével és a szükséges dokumentáció azonnali feltöltésével egyszerűen lehet jelentkezni a pozícióra.

A Máltai Szeretetszolgálat HR-vezetője, Benkőné Lengyel Melinda elmondta, fontos része az oldalnak az álláshirdetésektől független jelentkezési felület, mert aki az aktuálisan meghirdetett pozíciók között nem talált számára megfelelőt, feltöltheti életrajzát a Máltai Szeretetszolgálat rendszerébe, hogy a szervezet a jövőben megkereshesse a pályázó által megjelölt munkakör lehetőségével. Az álláspályázat felölthető a „Jelentkezés” menüpontban.

A HRSzoftverrel közösen fejlesztett portál ugyanakkor nem csak az álláskereső oldaláról praktikus, de a Szeretetszolgálat munkatárs kiválasztási folyamatát is támogatja. A gyorsabb ügyintézés mellett fontos szempont, hogy egy jelentkezés sem marad megválaszolatlanul, és egy új álláspályázat meghirdetésekor a már az adatbázisban szereplő jelentkezők közül is kereshető leendő új munkatárs. 

A Máltai Szeretetszolgálat állásportálja elérhető a hr.maltai.hu/jobs címen vagy a maltai.hu oldalon az álláshirdetések menüpontra kattintva.