Az adományozásról szóló szerződést április 15-én, a Szeretetszolgálat zugligeti országos központjában írták alá, az átadásra pedig másnap a NISZ Zrt. központi raktáránál került sor.

Társaságunk számára mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, így nagyon örülünk annak, ha a rászorulók mindennapjait, a gyermekek távoktatását tudjuk segíteni ezzel az adománnyal” – mondta Bancsics Ferenc, a NISZ Zrt. vezérigazgatója a Szeretetszolgálat zugligeti országos központjában, amikor Vecsei Miklós alelnököt az adományozás hátteréről tájékoztatta.

A NISZ Zrt. az állami és kormányzati szervek számára nyújt teljeskörű infokommunikációs szolgáltatásokat, legnagyobb megrendelőik az államigazgatási szervek és az országos hatáskörű intézmények. A most átadott 53 db asztali és 3 db hordozható munkaállomás konfigurációra magyar nyelvkészlettel nyílt forráskódú operációs rendszert, valamint nyílt forráskódú böngészőt is telepítettek, így az eszközök alkalmasak a távoktatásban való részvételre is.

Bancsics Ferenc reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Máltai Szeretetszolgálat és a NISZ Zrt. együttműködése hosszútávú lesz. Az adományozási szerződést a NISZ Zrt. vezérigazgatója és Lantos Szilárd, a Szeretetszolgálat modellprogramjainak vezetője írták alá.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, mint minden hasonló esetben, az adományba kapott eszközök kapcsán is előbb feltérképezi, hogy hol hasznosulhatnak legjobban, de legnagyobb számban a Felzárkózó Települések programban érintett tanodákba és a Jelenlét pontokra kerülhetnek.