A Henkel Magyarország tisztító- és tisztálkodószerekkel, testápolási termékekkel járult hozzá az ukrajnai háború elől menekülő emberek megsegítéséhez: a cég 17 raklapnyi adományt ajánlott fel a célra a Máltai Szeretetszolgálatnak.

 

Az ukrajnai háború kezdete óta a Procter&Gamble vállalat csaknem hetven raklapnyi, tisztító- és tisztálkodószerekből álló adománnyal támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. A cég jóvoltából így többek között fogkrémhez, mosószerhez, babaápolási és hajápolási termékekhez juthattak a háború elől menekülő családok.



A Wellis a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül tízmillió forint összegű támogatást, valamint plédeket, élelmiszert és pelenkát tartalmazó csomagokat ajánlott fel a Magyarországra menekült ukrajnai családoknak. A vállalat a nála dolgozó ukrán munkatársak ideutazó családjainak szállásköltségét is átvállalta két hónapra.

 

A Generali a Biztonságért Alapítvány is részt vállalt az ukrajnai menekültek megsegítésében: a vállalat tízmillió forintot adományozott a Máltai Szeretetszolgálatnak.



Több mint 24 millió forinttal támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat menekülőket segítő munkáját a PMI leányvállalataként a Philip Morris Magyarország. Az adományt a szervezet az ukrajnai háború elől menekülő emberek fogadását, szállásolását és integrációját segítő tevékenységre fordítja. 

Hárommillió forintot, 1200 darab maszkot és 222 darab polártakarót ajánlott fel az ukrajnai menekültek megsegítésére a Lombiq Technologies Kft.



Mintegy 1400 bőrönddel támogatta a menekülő embereket a Samsonite Hungaria Kft. 

Tisztálkodási- és tisztítószereket tartalmazó csomagokat adományozott a Tungsram a Máltai Szeretetszolgálatnak. A félmillió forint értékű adományt a cég az ukrán háború miatti válsághelyzetet enyhítő máltai segélyprogramra ajánlotta fel.



A Krone Trailer SE Kft. tízezer euróval, vagyis csaknem négymillió forinttal támogatta a Máltai Szeretetszolgálatot. A cég a támogatást az ukrajnai menekültek megsegítésére ajánlotta fel. Az adományt a gépjármű és alkatrész-nagykereskedelmi vállalat ügyvezetője, Somogyi Gábor adta át Romhányi Tamásnak, a Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjének március 8-án.



A Máltai Szeretetszolgálatnak az ukrajnai menekülteket segítő munkáját csaknem húszmillió forint értékű adománnyal támogatta a BioTechUSA. Az egyik legnagyobb európai étrendkiegészítő-gyártó mintegy két tonna müzli-, zab- és gyümölcsszeletet ajánlott fel a karitatív szervezetnek, ezen felül tízmillió forint pénzadománnyal is segíti a háborútól és következményeitől szenvedő embereket.



10 millió forinttal és adománygyűjtéssel támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat menekülteket segítő programját. Az eMAG-Extreme Digital dolgozói számára is lehetővé teszi, hogy szervezett keretek mellett közre működjenek önkéntes segítségnyújtásban, vagy maguk is csatlakozzanak a vállalat adományozási programjához.

 

A Spar 11 raklapnyi adományt szállított a Máltai Szeretetszolgálat logisztikai központjába. A szállítmányban fogkrém, papírzsebkendő, egészségügyi betét, pelenka fél literes üdítő, ásványvíz és keksz volt.

 

A Lidl 31 raklapnyi adománya közvetlen fogyasztásra alkalmas tartós élelmiszerből (konzervekből, vízből, gyerekitalokból, kekszekből) valamint higiéniai termékekből (wc papír, papírzsebkendő) állt.

 

Az Alza.hu 8 raklapnyi adománnyal segített, a társaság hálózsákot, babaüléseket, fertőtlenítőket, pelenkát, légfúvót – melegítőt, evőeszközt szállított a Szeretetszolgálat logisztikai központjába.

A ContiNest Zrt– 3 fűthető, környezetbarát anyagokból készült konténert ajánlott fel, amelyeket összeszerelve Beregsurányban, a művelődési ház kertjében állított fel a Szeretetszolgálat és az ukránjából menekülő családok melegednek, pihennek benne.

 

 

A Blikk.hu kezdő oldalán ott a Szeretetszolgálat hirdetése, ennek köszönhetően jelentősen megnőtt a pénzbeli adományok mennyisége is.