A biztosító vállalat nem csak nagy értékében jelentős, de gyors és praktikus segítséget nyújtott az otthonukat elhagyni kényszerült családoknak a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. Az NN Biztosító Zrt. egy Ford Transit kisbuszt ajánlott fel a karitatív szervezetnek az adományok célba juttatására. Az autóhoz egy egymillió forint értékű tankolókártyát is ajándékozott a biztosító. A vállalat egy ukrajnai menekült család fél évi lakhatásának költségét is átvállalta a Szeretetszolgálattól, a szervezet menekülteket segítő lakhatási programja keretében.

A kezdetektől folyamatosan szolgálatban lévő gépjármű nem az első kapcsolódási pont volt az NN és a Máltai Szeretetszolgálat között: a társadalmi felelősségvállalást hagyományosan az egyik prioritásaként kezelő vállalat még a háború kitörése előtt kezdte az együttműködést a máltaiakkal. A cégnél évek óta megrendezett „Önkéntesség hetéhez” a Szeretetszolgálat közreműködését kérte az NN. Egy részletesen kidolgozott terv mentén június első hetében a biztosító mintegy 400 munkatársa önkénteskedett tíz máltai intézményben. Tizenkét fő az ukrajnai menekülteket segítő BOK csarnokbeli infoponton vállalt szolgálatot. Az NN – munkatársainak odaadó tevékenysége mellett – összesen több mint másfél millió forintnyi, az önkéntesség során szükséges eszközzel is támogatta a máltai intézményeket.

Az NN Biztosító Zrt. mindemellett június 1-je óta működteti az ukrajnai menekülteket segítő telefonos egészségügyi szolgáltatását. A (+36) 80 44 20 20-as számon belföldi hálózatokból díjmentesen, illetve a (+36) 1 998 055-as számon normál díjas tarifával hívható Ukrán Egészségvonal reggel 8 és este 8 között elérhető az egészségügyi segítségre szoruló ukrajnai emberek számára.