Pappá szentelésének hatvanadik évfordulója alkalmából gyémántmisét mutatott be Kozma Imre atya a budapesti Szent Ferenc Sebei templomban június 18-án. A jubiláló szerzetest a helyszínen többszáz hívő, köztük Vecsei Miklós felzárkózásért felelős kormánybiztos, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke ünnepelte, három közjogi méltóság pedig hivatalos levélben köszöntötte.

„A szorongattatások, a hátratételek, a háborúk és a szegénység ebből a szemmagasságból nézve nem pusztán rémítő veszélyek, hanem lehetőségek arra, hogy jót tegyünk (…) Engedje meg, hogy gyémántmiséjéhez szívből gratuláljak, és azt kívánjam, hogy még hosszú éveken át tudja végezni szolgálatát az Önre jellemző fiatalos lendülettel, újabb és újabb embereket vezetve a cselekvő szeretet gyakorlásának útjára” – írta levelében Orbán Viktor miniszterelnök.

A „bátor hűség ünnepén, a másoknak ajándékozott élet nagy aratásán” köszöntötte Kövér László, az Országgyűlés elnöke Kozma Imre atyát. A szerzetes papi pályafutásának főbb állomásainak felidézését követően a házelnök köszönetet mondott Kozma Imre jóra való bátorságáért és elkötelezettségéért, az Isten ügye iránti töretlen hűségéért.

„Imáiddal, lelkipásztori szolgálatoddal, a reád bízottak hitükben való megtartásával, a szükséget szenvedők mindennapi gondjainak enyhítésével részt vállaltál nemzetünk lelki megerősítésében” – fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kozma Imrét köszöntő írásában.

A miniszterelnök, a miniszterelnök-helyettes és a házelnök köszöntőlevele: