A kondipark létesítésének ötlete már a koronavírus-járvány idején felmerült, ám akkor előbb zeneeszközökre pályázott a Máltai Szeretetszolgálat pátyi intézménye (így jöhetett létre a PMZ zenekar). Ezután következhetett a mozgási és sportolási lehetőségek fejlesztése.

„Amikor a bentlakásos intézményeket lezárták, nagyon beszűkült a lakók mozgástere és közösségi élete, de most sem mindegy, hogy valaki az internet előtt ül délutánonként vagy sportol. A kondipark lehetőséget ad arra, hogy az itt lakók és az itt dolgozó megváltozott munkaképességű emberek hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket” – mondta Gyárfás Erzsébet intézményvezető.



A MarketWorld webáruház „Fejlesztő sportpark a szabadban” elnevezésű Kerekítsd fel! programja keretében a vásárlók 2022. március 1. és 2023. január 15. között élhettek a vásárlásaik végösszegeinek felkerekítésével, hozzájárulva a kültéri sporteszközök telepítéséhez a pátyi intézmény fogyatékkal élő ellátottjai javára. Így gyűlt össze 1 992 761 forint, amit a MarketWorld továbbított a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, majd augusztusban el is készülhetett a hat gépből álló kondipark.



Barna Balázs, a MarketWorld marketing menedzsere elmondta: „Mindig is fontosnak tartottuk a társadalmi felelősségvállalást, és büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink is velünk tartanak ezen az úton. Vásárlóink átlagosan 340 forinttal kerekítették fel rendeléseik végösszegét, és közel 6.000 vásárló adományozott a megrendeléseik leadása során. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelkedő munkát végez a rászorulók támogatásában, így számunkra nem volt kérdés, hogy a programban részt vegyünk. Örömünkre szolgált, hogy hozzájárulhattunk a pátyi intézmény fogyatékkal élő ellátottjainak életminőségének javításához.”


A kondiparknak közösségépítő és egészségmegőrző szerepe is van. Vannak olyan lakók, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek, ízületi betegségekben szenvednek, melyek kezelésében a rendszeres mozgás kulcsfontosságú, ugyanakkor a mozgással bizonyos további betegségek kialakulása is megelőzhető. Mindenki az adottságainak és képességeinek megfelelő gépen edzhet. Ezáltal fejlődik a mozgáskoordinációjuk, javul az általános közérzetük, a magabiztosságuk, és nem utolsó sorban a szabadidejüket hasznosan töltik el. Mindezt egy biztonságos és támogató környezetben.

A webáruházban most is egy máltai projekt javára, a monori tanoda kerti filagóriájának kialakítására gyűjtenek a Kerekítsd fel! program keretében. További Kerekítsd fel! kezdeményezések itt: kerekitsdfel.hu.