Szeptember 7-én reggel vette át Veresegyházán a Szeretetszolgálat logisztikai vezetője, Bisztriczki Csaba a Veresi Paradicsom Kft adományát, melyről elmondta, az elmúlt év fejlesztéseinek és a kialakult partneri kapcsolatoknak köszönhetően már aznap eljut a vidéki intézményekbe. „Már van saját hűtött ára szállítására alkalmas járművünk, és az adomány gyors és biztonságos szállításában segítségünkre van a WSZL is. Nagy öröm, hogy az ilyen nagylelkű felajánlásokat rövid időn belül, minőségüket megóvva tudjuk eljuttatni a rászoruló emberekhez.” Az adomány délután megérkeztek a vidéki raktárakba, onnan pedig aznap, de legkésőbb másnap kiosztották az intézményeknek és a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló családoknak.

A több mint másfél tonna, többféle paradicsomból és a több mint két tonna uborkából ezúttal négy régió idős, beteg és hajléktalan embereket gondozó intézményeibe, valamint rászoruló családoknak is jutott.

Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. tulajdonosa elmondta, számára természetes, hogy vállalkozásaival segítsen a nehéz helyzetben élő embereknek. „Nem tartom klasszikus élelmiszermentésnek, amit csinálunk, hiszen van, hogy a forgalomba nem hozott, szépséghibás, de ugyanolyan egészséges, jó ízű és tápanyaggazdag terményeket ajánljuk fel – ez valóban sajátos formája az élelmiszermentésnek -, de olyanra is bőven volt példa, hogy prémium kategóriás gyümölcsöt, zöldséget adományoztunk. Nem a felesleget vagy a selejtet szeretnénk eltakarítani, hanem segíteni szeretnénk a Máltai Szeretetszolgálatot és azokat, akikről ők gondoskodnak.”

Lédús, hibátlan, tápanyagban és vitaminokban gazdag zöldségeket nem először ajánlott fel a termelő az élelmiszermentés sajátos formájaként a Szeretetszolgálatnak. Az elmúlt hónapokban a Veresi Paradicsomtól kapott adományokból összesen 1779 kg paradicsomot, 4927 kg uborkát és 251 kg szamócát oszthattunk szét országszerte.

Amennyiben termelőként, gyártóként szeretnék felajánlani jó minőségű, kereskedelmi forgalomban nem értékesíthető, de fogyasztásra még biztonságosan alkalmas élelmiszereiket, vegyék fel a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal az adomany@maltai.hu címen.