Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Nyolcvan éve született Csilla von Boeselager

2021-05-17 00:00:00

Nyolcvan éve született Csilla von Boeselager asszony, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat társalapítója, örökös tiszteletbeli elnöke. Kozma Imre atya, a Szeretetszolgálat alapító elnöke „Isten ajándékának” nevezte őt, akitől  ajándékba kapta a máltai keresztet és annak küldetését.  Születésének nyolcvanadik évfordulóján példaértékű életútjával emlékezünk rá. 

Kozma Imre atya vasárnapi szentmiséjének élő közvetítése

2021-05-16 08:00:00

A közvetítés technikai okok miatt később kezdődik.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke vasárnap 9 órakor szentmisét mutat be a Betegápoló Irgalmasrend Szent István Kápolnájában, amelybe bekapcsolódhanak a maltai.hu/elo oldalon elhelyezett online közvetítésen keresztül, valamint Facebook oldalunkon.

Koronavírusban elhunyt szülők gyermekeinek támogatására indított programot a Máltai Szeretetszolgálat

2021-05-07 15:00:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 20 millió forintos támogatási keretet különített el olyan családok támogatására, ahol a szülők valamelyike, vagy mindkét szülő a koronavírus járvány következtében veszítette életét. 

Apa ott van a szívedben

2021-05-05 12:20:00

„Március közepén derült ki, hogy mindketten elkaptuk a koronavírust. Kérdeztem tőle, hogy mi lesz, ha mind a ketten elmegyünk, és itt marad a hat gyerek egyedül. Azt mondta, nem lesz semmi baj. Együtt fogjuk őket felnevelni.” Erdélyiné Vörös Nikoletta egyszerű mondatokkal mesél arról, amire valójában nincsenek szavak, mi pedig csak ülünk és hallgatjuk, hogyan veszítette el párját, Erdélyi Kálmánt. Arra kérjük, mondja el közös történetüket, ő pedig nem mondja azt, hogy gyenge hozzá, hiszen, ha van valami, amit az egyedül maradt családanyák nem engedhetnek meg maguknak, az a gyengeség.

Parák Eszter és Majoros Árpád riportja

A Tisza árad, az M1 lezárva, a korona halálos

2021-04-30 13:17:15

Mintha csak munkatársunk lett volna, Marci úgy járt be az idősotthonba. Még külön szekrénye is volt, a ruhái azóta is ott lógnak benne. Annak idején a máltai szakiskolából érkezett gyakorlatra, azután itt maradt. Az autista emberek következetességével ragaszkodott a Máltai Szeretetszolgálatnál megismert világhoz, jött, és tette a dolgát, azaz segített – egészen tavaly márciusig. A járvány alatt bevezetett szigorítások óta nem találkoztunk vele. Néhány hete ő is megfertőződött a koronavírussal, betegsége halálosnak bizonyult. Emléke előtt van der Meer Kinga és Pottyondy Ákos írásaival tisztelgünk.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább