Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Így segítik az edzések az iskolai teljesítményt – egy tiszaburai focista története

2024-04-17 13:50:52

Több foci, nagyobb tisztelet, jobb jegyek: így is leírható, mi történt Csonka Zoltán Szebasztiánnal, aki Tiszaburán előbb otthagyta a Máltai SE keretei között zajló labdarúgó-edzést, majd bocsánatot kérve visszatért. Mára ő lett a vezér, a Felzárkózó települések válogatottjában pedig gólokkal debütált.

Hol lesz majd lakóhelyünk? – megjelent a Máltai Tanulmányok lakhatási kihívásokkal foglalkozó száma

2024-04-15 10:29:40

A Máltai Tanulmányok 2024-es első – immár a Gondolat Kiadóval együttműködésben közreadott – számában a lakhatással összefüggő kérdésekről olvashatnak. A kérdés azonban sokkal összetettebb, mondjuk a budapesti lakások négyzetméterárának alakulásánál, ugyanis ha a lakhatáshoz való hozzáférést olyan alapvető jognak gondoljuk el, amelyet más alapvető jogokhoz és általában a méltóságteljes élethez való hozzáférés feltételének kell tekinteni, akkor rögtön láthatóvá válik a probléma jelentősége. Recenzió.

Adósmentő szolgálat 170 településen - 15 éves a Hitel-S program

2024-04-10 13:45:03

Csaknem kilencezer eladósodott családnak nyújtott segítséget felhalmozott tartozásaik kezelésében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet 15 éve működő adósságkezelő programja elsősorban otthonaik megőrzésében segítette a nehéz körülmények közé került embereket, napjainkban pedig 170 Felzárkózó településen segítik a nehéz sorsú családokat.

 

Vétek lenne elrejteni – Megjelent a S Z E M B E N kiállítás albuma

2024-04-08 23:07:35

Könyvbemutatóval zárult a Felzárkózó Településeken élő embereket és az értük, velük együtt végzett munkát bemutató fotótárlat a FUGA kiállítótermében április 8-án.  Mátrai Roxána és Majoros Árpád Csaba kiállításán közel ezer látogató fordult meg, köztük Kaliforniából, Spanyolországból, Japánból érkező turisták és szakemberek, valamint a képeken szereplő családok, gyerekek és munkatársak is. A S Z E M B E N című album a kiállítás kibővített képanyagát és történeteit tartalmazza. Az albummal kapcsolatos kérdéseket a kommunikacio@maltai.hu címen fogadják a szerzők.

Jézus mindannyiunkat átölel – húsvéti vigília hajléktalan embereknek

2024-04-04 16:12:11

A budapesti, Miklós Utcai Integrált Hajléktalanellátó Központ nappali melegedőjében nagyszombat este Hofher József SJ celebrált bensőséges szertartást. Húsvét vigíliáján a jezsuita szerzetes saját készítésű húsvéti gyertyát hozott, a Fokoláre Mozgalom közösségéből érkező önkéntesek pedig ünnepi vacsorával készültek.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább