Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Egy ukrajnai menekült, aki a labdába üti a háború feszültségét

2024-02-28 10:48:28

Az elmúlt közel két évben 140 ukrajnai menekültnek segített Veszprémben a Máltai Szeretetszolgálat a szervezet integrációs programja keretében. Köztük van a röplabdázó-karrierjét itt folytató Nadia Pitulko és édesanyja, az ápolóként dolgozó Anna is, akiknek történetét egy kisfilm segítségével ismerhetik meg.

Félezer ukrán menekült családot segített új életük első évében a Máltai Szeretetszolgálat

2024-02-23 09:02:40

Az ukrajnai háború második évében a tartósan Magyarországon maradó menekültek beilleszkedésének segítésére helyezte a hangsúlyt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, miközben a beregsurányi határátkelőn is fenntartotta 24 órás szolgálatát. 2024. február 24-ig 484 ukrán menekült család, összesen 1511 felnőtt és gyermek vett részt a szervezet integrációs programjában, amely a támogatások nélkül folytatódó, önálló életükre készíti fel őket. 

„Doktornő, nem tudtam, hogy fejfájás nélkül is lehet élni!”

2024-02-23 00:00:00

A Máltai Szeretetszolgálat nyolc mobil egészségügyi központja az ország legszegényebb falvait járja, hogy segítséget nyújtson az ott élőknek. A legmodernebb eszközökkel felszerelt guruló rendelőkben az orvosok online rendelnek, és videóhívásban adnak tanácsot vagy írnak receptet azoknak, akiktől akár több száz kilométer választja el őket. Hámon Krisztina riportja.

Nem félek Afrikában

2024-02-21 12:24:12

Településfejlesztő geográfusként az egyetemen felfedezte, hogy ezzel – gyermekkori álmát valóra váltva – Afrika nyomornegyedeiben is segíthet. Ma már a doktori disszertációját írja az afrikai nagyvárosi nyomortelepek fejlesztéséről, egyetemen tanít, miközben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat afrikai fejlesztési projektekért felelős programkoordinátora. Czirják Ráhel afrikanistát személyes élményeiről, Afrika iránti szenvedélyes elkötelezettségéről, határok meghúzásáról, a Máltai Szeretetszolgálat programjairól és azok működéséről kérdezte az Afrika Sztorik Talks – Podcast.

 

A segítségnyújtás egy útja: élelmiszermentés Győrben

2024-02-20 08:27:10

Reggeli indulás hétfőtől péntekig, naponta 40 kilométernyi megtett távolság, nagyvárosi forgalom, 11 helyszín, az autó rakterében különböző termékek, jótékonyság forintokban is mérhető értékben. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiójának győri központjából induló élelmiszermentés egy napjára kísértük az intézmény munkatársát.

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább