Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Idősek Otthona - Siófok

Gondviselés Háza Idősek Otthona - Siófok

Bemutatkozás

Otthonunk 1996-ban nyitotta meg kapuit. Jelenleg, 50 fő időkorú számára tudunk teljeskörű ellátást biztosítani. Az épület Siófok kertvárosi részében található, tömegközlekedési eszközzel kényelmesen megközelíthető. 2015-ben férőhelybővítéssel is járó korszerűsítésen és akadálymentesítésen esett át az épület, melynek köszönhetően otthonos, barátságos és biztonságos környezetben tudunk gondoskodni a nálunk élő időskorúakról. Ellátottaink 2-3 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. Intézményünk folyamatosan teljes kihasználtsággal működik, a beköltözésre várakozók száma magas. Az ország teljes területéről fogadjuk az időskorúakat.
Saját konyhát működtetünk, ahol az egészséges táplálkozás mellett figyelmet fordítunk az idősek által kedvelt, hagyományos ételek elkészítésére is.
Szakmai tevékenységünk során kiemelt szerepet kap a személyre szabott, egyéni gondozás megvalósulása. Az egészségi és fizikai ellátással összhangban a mentális gondozás is fontos alkotóeleme munkánknak. A hitélet gyakorlásának lehetősége napi rendszerességgel biztosított. Mindenki által kedvelt program a kutyaterápia melynek célja az általános fizikai és mentális állapot megőrzése, javítása, általános közérzet javítása, szociális kapcsolatok fejlesztése, kommunikációs készség és memória fejlesztése. Demens ellátottaink mentális gondozása, foglalkoztatása egyénre szabott terv alapján történik. Színes és változatos programjaink mellett (filmvetítés, kirándulás, séta, tánc, hittan, társas játékok stb.) gyógytornász biztosít lehetőséget a közös, valamint az egyéni mobilizálásra, mozgásfejlesztésre. Otthonunkban a humanisztikus és közösségi modell a cél, amikor a szakember célja az idős embert teljes mivoltában szolgálni az általunk nyújtott lehetőség szerint minél otthonosabbá teremtett környezetben.