Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Dunaújvárosi Játszótér

Dunaújvárosi Játszótér

Bemutatkozás

Játszóterünk 2014. szeptember 27-én nyitotta meg kapuit, és ahogyan a többi „Máltai” játszótér is, a “Játszva megelőzni” program alapján működik.

Az egész évben nyitva tartó játszóterünk kialakítása lehetővé teszi, hogy több korosztály tudjon egyszerre, zavartalanul részt venni a tér életében, és mint mindegyik „máltai játszótér” biztonságos (EU szabvány), modern, esztétikus és környezetbarát.

Szakképzett munkatársaink várják játékkal, egyéni beszélgetésekkel, foglalkozásokkal, különféle vetélkedőkkel, rendezvényekkel a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket.

Nyolc középiskolával van megállapodásunk, hogy a tanulóik az 50 órás önkéntes szolgálatot a játszóterünkön tölthessék le. Ezek a diákok a foglalkozásokra készítenek elő mintákat, anyagokat, segítenek a programjaink megvalósításában, levezetésében, de előfordul hogy a játszószobában teszik rendbe a játékokat.

A programjaink egyik fő célja egy olyan ifjúsági önkéntes rendszer kialakítása és fenntartása, amely egészen a gimnáziumi évektől fogva helyes irányba tereli a fiatalokat, és biztosítja számukra a folyamatos rendszerben maradást, az önkénteskedés által kialakult közösségi élményt és annak állandóságát.

Célunk, hogy olyan játszóteret hozzunk létre, ahol a szociálisan terhelt lakóterületeken élő gyermekek a lakáson kívül töltött szabadidejüket oly módon tudják eltölteni, amely egészséges testi és lelki fejlődésükhöz elengedhetetlenül szükséges. A szabadidő hatékony eltöltésén, a norma- és értékteremtő programok kínálatán túl, lehetőség nyílik a családok megismerésére, a személyes, bizalommal teli kapcsolatra

Tervezett programjaink csoportfoglalkozások, sportfoglalkozások belső és külső tematikus programok keretein belül valósulnak meg.

Facebook oldalunkon rendszeresen meghirdetjük programjainkat, eseményeket hozunk létre, ahol lehet jelezni a részvételi szándékot. A megvalósult programjainkról fényképes beszámolót teszünk közzé, hogy aki még nem volt nálunk kedvet kapjon arra, hogy közénk jöjjön, hozzánk tartozzon, vagy csak egyszerűen jól érezze magát a rendezvényeinken.

https://www.facebook.com/mmsz.dunaujvarosi.jatszoter/  címen található oldalunknak több mint 1100 kedvelője van, akik közül mindig vannak olyanok, akik megosztják az ismerőseik körében a programjaikat, és hívják a barátaikat, hogy vegyenek részt velük azon a programjainkon, amit érdekesnek találnak. Így folyamatosan bővül a játszóterünk kedvelőinek száma.

Nyitva tartás:

szeptember 01 - június 30 között 10:00 órától 18:00 óráig

július 01 – augusztus 31 között  09:00 órától 20:00 óráig

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2400
Település: Dunaújváros
Cím: Október 23. tér
Telefonszám:: 06-30/256 6245
Vezető: Sárkány Hajnalka
E-mail: