A Miniszterelnökség - Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület között 2023.07.31-én megkötött támogatási szerződésben vállalt célok megvalósításra kerültek, a projekt fizikai befejezése 2023.11.21-én lezárult. A projekt célkitűzése az Egyesület tulajdonát képező Boldog Gellért Nonprofit Kft. üzemeltetésében álló Gálfi Béla Szakkórház négy épületének teljes körű energetikai korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítése. A fejlesztéssel érintett négy épület: Gerontopszichiátria, Emelt szintű demens osztály, Addiktológia, valamint a nővérszálló épülete.

A beruházás során lehetőség nyílt az épületek külső oldali és a tetők hőszigetelésére, a nyílászárók részbeni cseréjére, a fűtési rendszerek korszerűsítésére hőszivattyúk elhelyezésével, valamint napelemes rendszer telepítésére.

Az energetikai korszerűsítés hozzájárul az ellátási szolgáltatások színvonalának, az ellátottak és az intézményben dolgozó munkatársak körülményeinek, az épület használati komfortjának javításához. Az épület energiahatékonyságának javítására és a megújuló energiafelhasználás hasznosítására irányuló beruházás jelentős mértékben hozzájárul az intézmény energiafelhasználási mutatóinak javításához.