A sport, a mozgás minden életkorban a jól lét egyik záloga. A Máltai Szeretetszolgálat idősotthonaiban ezért minden nap gyógytornász vezetésével tornafoglalkozásokat tartanak az idős embereknek. Május első hetében a szokásosnál is többet mozogtak az idős emberek, hiszen nagy lelkesedéssel csatlakoztak a Kihívás hetéhez, melyet a mozgás napja alkalmából hirdetett meg a Máltai Szeretetszolgálat. Kutatások igazolják, hogy a rendszeres mozgás fontos szerepet játszik a demencia megelőzésében, az állapotromlás lassításában. Annak érdekében, hogy segítséget nyújtson azoknak az idős embereknek, akik az intézményekben vagy otthon rendszeresen és helyesen szeretnének átmozgató tornát végezni, a Máltai Szeretetszolgálat a Scitec Nutrition támogatásával elkészített egy videótornát. A Baglyaskő Idősek Otthona gyógytornásza, Lukács Fanni állította össze az eszközök nélkül, akár ülve is elvégezhető gyakorlatsort. A tornából oktatóvideó készült a Jószívű Testépítők Akcióban program részeként, melyen Kormos Zoltán és Kiss László Scitec team tagok, testépítő sportolók, valamint a Máltai Szeretetszolgálat salgótarjáni otthonában élő Jegesy Ferencné Évike néni és Cziprok Zoltánné Ilike néni mutatja be a gyakorlatokat.

Ezt az oktatóvideót kapták meg a Máltai Szeretetszolgálat idősotthonai, hogy április 29. és május 4. között, vagyis a Kihívás hetén az idős bent lakókkal minden nap ezt követve, vagy a gyakorlatokból új ötleteket nyerve tornázzanak. A közös mozgást videóra vették, hogy megmutassák, idős korban is lehet, sőt kell is mozogni, mert a mozgás öröm, a közös testedzés pedig élmény.

Az idős emberek nagy lelkesedéssel vettek részt a mozgásfoglalkozásokon, igazi közösségi alkalmak lettek a közös tornák.

Köszönjük, hogy együtt mozdulhatunk! Köszönjük munkatársainknak, gyógytornászainknak, terápiás szakembereinknek, gondozóinknak, hogy gondoskodó szeretettel segítik a ránk bízott idős emberek a mindennapokban, és feladataik mellett vállalták a Kihívás hetét és a videók elkészítését!

Köszönjük a Scitec Nutrition csapatának és a Jószívű Testépítők Akcióban programban résztvevő márkanagyköveteknek, hogy elkészítették Lukács Fanni gyógytornászunk vezetésével az oktatóvideót.

Aki szeretne együtt tornázni a Máltai Szeretetszolgálattal, kövesse az alábbi videó gyakorlatsorát.