A legszegényebb falvak felemelését szolgáló Felzárkózó települések program a legújabb fejlesztéseket viszi a leghátrányosabb helyzetű térségekbe. Az esélyteremtő, innovatív megoldások közé tartozik a környezetkímélő fűtést támogató szociális naperőművek építése, a kistelepüléseken hiányzó háziorvosok pótlása a telemedicinás rendelésekkel, legújabban pedig az újrainduló háztáji vagy kisüzemi termelésből származó termékek automatizált üzletben történő értékesítése. A 29 karitatív, egyházi és civil szervezet részvételével zajló program alapelve szerint a leghátrányosabb térségekben gyorsabb ütemű fejlődésre van szükség ahhoz, hogy utolérjék a többieket.

A felzárkózó településeken élő emberek mindennapos munkájának gyümölcse így találkozik a legmodernebb technológiával a Fetekert automatizált üzletében. A Fény utcai piacon nyitott bolt  jelenleg az egyetlen pénztár nélküli üzlet Magyarországon, ahol a polcokról levett áruval a vásárló egyszerűen csak kisétál a helyiségből, a vásárlás összegét pedig automatikusan levonják a kártyájáról.

A felzárkózó településeken termelt alapanyagokból prémium minőségű gasztronómiai termékek készülnek, a tartósítószermentes, helyi munkaerővel előállított áruk között találhatók többek között szörpök, lekvárok, szószok, szendvicskrémek. De Tarpáról például aszalt gyümölcsök, Kokadról tészták, Túristvándiból ízesített birsalmasajtok, Kisszentmártonból különböző olajok érkeznek, a kínálat pedig folyamatosan bővül.

A Kende Retail Operation Kft. szolgáltatásán alapuló helyiségbe regisztráció után, egy mobiltelefonos applikáció használatával lehet belépni. A polcokra helyezett súlyérzékelők és a bolt kamerái segítségével pontosan tudható, ki mit vett, az árukat a vevő akár a hátizsákjába is beteheti, majd a klasszikus, pénztárnál történő sorbanállás és fizetés nélkül, egyszerűen kisétálhat a boltból. A vásárlás összegét a kilépés után automatikusan levonják a bankkártyájáról, amelynek adatait a regisztrációkor kell megadni. Az automatizált üzlet az ugyancsak a felzárkózó településekről érkező termékekből helyben fogyasztható menüt is kínáló FeteKert kávézóval együtt a II. kerületi Fény utcai piac 2. emeletén található.