Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírek

Elkezdődött az idei szűrőbuszprogram

2021-06-22 07:36:17

Idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecsed volt az első állomása a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet által közösen indított, hatvankét települést érintő országos szűrőbuszrogramnak.

VÖRÖS KÓD - A hőségben is figyeljünk a bajba jutott emberekre

2021-06-21 11:00:00

Az élet védelme az első, ezért a tartósan 27 Celsius fok fölötti hőmérsékletre tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma életbe léptette a vörös kódot. A riasztás ideje alatt a szociális intézményeknek fogadnia kell a bajba jutott embereket függetlenül attól, milyen ellátást nyújtanak. A vörös kód várhatóan csütörtök reggelig tart. Amennyiben a napon mozdulatlanul fekvő, vagy a hőségnek bármilyen módon veszélyesen kitett, bajba jutott embert látnak, hívják a területi diszpécserszolgálatot (Budapesten a 06 1 338 41 86) vagy a 112 segélyhívót.  

6000 rászoruló gyermeket támogat a Vajda-Papír a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben

2021-06-17 12:00:00

6000 hátrányos helyzetű gyermeket lát el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír, Magyarország vezető higiéniai papírtermékgyártója a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A cég a Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a máltai szervezet óvodáinak, általános iskoláinak, a "Játszva megelőzni!” Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózat családjainak adományozott két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket. 

Közösségi Lakásalap gondoskodik tovább az Eszközkezelő bérlőiről

2021-06-16 11:29:07

A működését 2022 januárjában kezdő MR Közösségi Lakásalap Nonprofit Kft célja, hogy továbbra is fenntartható lakhatást, kiszámítható feltételeket biztosítson a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevő, ingatlanokban maradó családoknak – tájékoztatta közös közleményében az alapot működtető Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat az MTI-t.

Fókuszban a gyermek

2021-06-11 16:07:11

Új, a legkisebb gyermekek felzárkózását segítő uniós program indult hatvanhat nehéz helyzetű településen. A programban tizennyolc civil szervezet dolgozik együtt, a Felzárkózó települések nevű programmal együttműködve. A Fókuszban a gyermek program célja, hogy egyetlen gyermeket se veszítsenek szem elől, különösen fejlődésük legfontosabb szakaszában, életük első ezer napjában.

 

Oldalaink

Adomanyozz.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Egy oldal amit azért hoztunk létre, hogy aki segíteni akar, egyszerűen meg tudja tenni!

tovább

Szuverén Máltai
Lovagrend

Máltai Szeretetszolgálat

Információk alapítónkról, a Máltai Rendről

tovább

Malteser International

Máltai Szeretetszolgálat

Nemzetközi Máltai hírek.

tovább

Webnover.hu

Máltai Szeretetszolgálat

Online segítség idős emberek számára

tovább

Otthon a pénzügyekben

Máltai Szeretetszolgálat

Segítő-tanácsadó szolgáltatás pénzügyekben.

tovább

Iskolai Alapítvány

Máltai Szeretetszolgálat

Iskolai Alapítvány a közoktatás fejlesztéséért

tovább