A Demján Sándor Alapítvány fontosnak tarja a társadalmi felelősségvállalás azon formáját, amelyet hagyományteremtő módon, az MTVA hívott életre 2012-ben. Ugyanakkor nagyra értékeli a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működését, amely mindig kiemelten kezelte a rászorulók támogatását, különösen a gyerekek ügyét.
Ennek szellemében az Alapítvány a december 17-én megrendezésre kerülő jótékonysági program keretében beérkező magán felajánlások összegét, annak 50 százalékával megemeli.

A Jónak lenni jó! műsorfolyam keretében tavaly már 261 millió forint támogatás érkezett be. A Demján Sándor Alapítvány 2014-ben 55 millió forinttal támogatta a jótékonysági kampányt.
Demján Sándor alapító: „Mindenkit arra buzdítok, hogy az emberi jócselekedet e szép formájával éljen, és lehetőségeihez képest támogassa a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. Az alapítványom felajánlásával, most minden magánadomány másfélszer annyit ér.”
Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke kiemelte: „Ezen a napon közösen együtt jót tehetünk, igazi jó ügyhöz csatlakozhatunk. A rászoruló emberek nevében minden támogatónknak köszönjük a segítséget.”

Az MTVA részéről Siklósi Beatrix az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője hozzátette: „A közmédia Jónak lenni jó c. karitatív műsorának készítői nevében köszönöm a Demján Alapítvány nagylelkű felajánlását. Biztosak vagyunk benne, hogy együttműködésünk eredményeként a Máltai Szeretetszolgálat áldozatos munkájával és közreműködésével sok hátrányos helyzetű honfitársunk idei karácsonyát tudjuk felejthetetlenné varázsolni.”