A szeretetvendégség megszervezésébe országszerte bekapcsolódtak az egyházmegyék, azok segítő szervezetei, a szerzetesrendek. Egyidőben tartották meg a közös étkezéseket, amelyeken olyan meghívottak vettek részt, akikkel az év többi napján is kapcsolatban vannak a segítő szervezetek. A több ezer ember megvendégelésében mások mellett a NEK Karitatív Bizottsága, a Magyar Honvédség, az agrártárca, a Katolikus Karitász is bekapcsolódott. Budapesten és a legtöbb egyházmegyében rászoruló családokat, időseket, egyedülállókat vendégeltek meg. A Szeretetvendégség a tanúságtétel egyik formája, kézzelfoghatóan mutatja be Jézus szeretetét, aki kenyér formájában adta magát. A szervező szerzetesrendek, karitatív szervezetek, lelkiségi mozgalmak célja az volt, hogy Isten ingyenes szeretete elérjen a peremre szorultak emberekhez is, ők is részesüljenek a közös ünneplés örömében és látható szeretetében.

A fővárosban a szeretetvendégségre a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a szervezet több hajléktalanellátó intézmény lakóit és a békásmegyeri Befogadás Háza idős klubjának tagjait kísérték el, és meghívták a szervezet szociális étkeztetési programjában résztvevő családokat is. Az ebédet megelőző műsorban a Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Központ színjátszó köre adta elő a Szent Antal szamara című történetet. Az ebédre Erdő Péter bíboros is csatlakozott a vendégekhez, és együtt fogyasztották el a honvédség által készített marhagulyást.
A Szeretetszolgálat több helyszínen, így Veszprémben is részt vett gondozottjaival és a szervezethez kapcsolódó nehéz helyzetben élő emberekkel a szeretetvendégségeken. Részletek: https://www.veszpremiersekseg.hu/szeretetvendegseg-a-nek-re-keszulve/