A Yolo Food koordinálásával és Pap Lajos – ahogy a szakmában ismerik, atya séf– irányítása mellett, 16 vendéglátós szakember, séf, szakács és segítő 1200 adag meleg ételt készített március első hétvégéjén a menekült emberek számára. Atya séf az elmúlt években több alkalommal főzött munkatársaival, barátaival a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben élők számára, ez alkalommal pedig a menekülteket segítő főzésre hívta a szakmabelieket. Sertéspörköltet készítettek tarhonyával, melyhez az alapanyagokat Growald Gyula, a Yolo Food ügyvezető igazgatója ajánlotta fel, a tésztát pedig a Gyermelyi Zrt. adta az ebédhez. A magyar tésztagyár emellett több tonna lisztet és tésztát ajánlott fel a Kárpátalján maradt emberek ellátására, melyet a Máltai Szeretetszolgálat juttat el a beregszászi máltai központba. A kész ételeket dobozokba kiporciózva osztották szét a Máltai Szeretetszolgálat munkatásai, szombaton 600 adagot a fővárosi befogadó helyekre, az ELTE 3 kollégiumába, valamint a máltai szervezet szállásaira vittek, vasárnap pedig 600 adagot a Győr környéki befogadó szálláshelyekre juttattak el.