Érkezés után – Ukrajnai menekültek újrakezdése Magyarországon: történetek a Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjából.

A hovatartozás lemoshatatlan jele – Török menekülttáborban, athéni foglaltházban, kairói klinikán önkénteskedett – a menekülők mellett  találta meg az útját. Pszichológusként afgán és ukrán menekülteknek segít a Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjában. Vörös Anna pszichológus portréja.

Az első segély a földrengés után – Hetekig a Máltai Szeretetszolgálat volt az egyetlen nemzetközi szervezet, mely segítséget nyújtott Szíria földrengés sújtotta területein. Aleppoban és Latakiaban mozgó orvosi rendelőket és mobil klinikát állított szolgálatba, Törökországban azonnali segélyt szállított és a helyreállítást segítő hosszú távú program tervezését kezdte meg a magyar szervezet.

Nemzetközi Máltai összefogás a törökországi és szíriai földrengés után – A Szuverén Máltai Lovagrend nemzetközi segélyszervezete, a Malteser International, valamint a környező országokban működő máltai szervezetek is bekapcsolódtak a törökországi és szíriai katasztrófa utáni segítségnyújtásba.

A sikátori törzsutas – Egy fogyatékos gyermeket nevelő családban óriási energiákat emészt fel a gyermek ellátásának és a szülők napi munkájának összehangolása. A sérült fiatallal nehezebb kimozdulni is, így a család életlehetőségei könnyen beszűkülnek. Bujtor Gabriella és a Máltai Szeretetszolgálat közös története azt tanúsítja, hogy ennek nem kell így lennie.

A karitatív diplomácia nagykövete – Heinz Hafnerrel, a Szuverén Máltai Lovagrend magyaroroszági nagykövetével a három Szentatyával történt találkozásáról, a három államfő mellett végzett munkájáról, és a Máltai Rend sajátos külszolgálatáról beszélgettünk.

Remény a szenvedésben – Hogyan találhatunk reményt, és hogyan adhatjuk azt másoknak, ebben a szenvedéssel teli világban? Elmélkedés a katasztrófák és emberi fájdalmak közben felmerülő kérdésekről és a szenvedésben rejlő reményről.

Várom a testem feltámadását – Elmélkedés Nagyböjt idején: „A kereszténység a megtestesülés vallása, Isten nem szégyelli a testünket. A krisztushit „röntgenképét” az Ige emberré válása és feltámadása (biblikusan fogalmazva az angyali üdvözlet és az üres sír) alkotja. Isten nem csak testben alkotott meg bennünket, de az üdvösségünket, örök életünket sem képzelte el test nélkül.”

Kettős látásvizsgálat – Év eleje óta két szűrőbusszal járja a legszegényebb településeket a Máltai Szeretetszolgálat gyermekszemészeti csoportja. Fotóriport az egyik első kettős bevetésről.