Ferenc pápa meghívására nyolc segítő szervezet hajléktalan, nehéz sorsú és menekült embereket kísér el a Rózsák terére, apostoli látogatásának második napján. A találkozón a személyes tanúságtételek mellett a szervezetek által megfogalmazott imádságok hangzanak majd el. A Máltai Szeretetszolgálat nevében a pátyi Kerámiaműhely két munkatársa fog imát mondani az önzetlen emberekért, akik munkájukkal, anyagi javaikkal, irgalmasságukkal segítik az elesett embereket. Szabó Gyöngyvér, aki középsúlyos értelmi fogyatékossággal él és harminc éve dolgozik a máltai műhelyben, és Jánossy Betti, aki Asperger-szindrómával él, közösen olvassák majd fel a fohászt, melyet a Kerámia Műhely dolgozói fogalmaztak meg. Jáger Júlia, az üzem vezetője elmondta, az imádság úgy született, hogy – mint minden résztvevő szervezet – a szervezőktől megkapták a könyörgés témáját, amelyről hosszan beszélgettek a műhely dolgozóival. „Az adományozókért és a segítő szervezetek egységéért, összefogásáért kértek tőlünk imádságot. A munkatársaink pedig hozzátették, hogy a pápát nehogy kihagyjuk, szeretnének érte is imádkozni. Aztán elkezdtünk beszélgetni arról, hogy milyenek azok az emberek, akik adományoznak, akik önkénteskednek, miért vagyunk nekik hálásak. És így jöttek a szavak, amelyek nagy része bele is került az imádságba.”

A Máltaiak imája:

Mennyei Atyánk!

Hálát adunk az önzetlen emberekért, akik munkájukkal, anyagi javaikkal, jószándékukkal, irgalmasságukkal segítik az elesett embereket, és az őket segítő szervezeteket.

Kérünk téged Irgalmasság Istene, hogy őrizd meg Szentatyánkat, Ferenc pápát! Adj neki egészséget, bölcsességet, tiszta szívet a világot szolgáló életéhez!

Adj egységre törekvő szívet mindazoknak, akik a rászorulók szolgálatára szánják életüket, és naponként azon munkálkodnak, hogy a világban a TE terved megvalósuljon!

ÁMEN