Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza – Egri Idősek Otthona

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza – Egri Idősek Otthona

Bemutatkozás

Intézményünk, az MMSz Egyesület Gondviselés Háza – Egri Idősek Otthona, szakosított ellátás keretei között, ápolást-gondozást, demens ellátást nyújtó, bentlakásos szolgáltatást biztosít az idősek számára. 1994 augusztusában nyitotta meg kapuit, azóta folyamatosan 84 szépkorú teljes körű ellátását biztosítjuk.

Otthonunkba, az ország egész területéről azok az igénylők nyújthatják be felvételi kérelmüket, akiknek önellátási képessége jelentősen csökkent, hozzátartozóik nem tudják gondozásukat biztosítani.

Az intézmény a belvároshoz közel, csendes, békés, kertvárosi környezetben, gyönyörű parkkal körbevett lakóövezetben található. Minden érdeklődő számára könnyen megközelíthető gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel egyaránt.

Mindig nagy hangsúlyt fektetünk a bent élő szépkorúak igényeihez igazodó, kényelmes, otthonos és ízlésesen berendezett lakókörnyezet kialakítására

Elsősorban háromágyas szobákban kerülnek elhelyezésre időseink, de minimális számban egy és kétágyas (házaspároknak) férőhelyekkel is rendelkezünk. Házunkban megtörtént a komplex akadálymentesítés, jelenleg két lift segíti a mozgásukban akadályozottak közlekedését.  Minden szinten kényelmesen berendezett társalgó és teakonyha fogadja a beköltözni vágyókat.

Külön gondozási egységben helyeztük el a teljes ellátást és 24 órás felügyeletet igénylő megromlott egészségi állapotú, demens, mozgásában akadályozott ellátottainkat.

Az érdeklődők személyesen is megtekinthetik otthonunkat, készséggel állunk az igénylők rendelkezésére.

A szakápolók és szakgondozók, korszerű ápolási eszközökkel, modern berendezési tárgyakkal, segítik a megfáradt, beteg és elgyengült lakóink élethelyzetét megkönnyíteni.

Szociális munkatársaink, munkájuk során érdekes foglalkozásokkal, segítő beszélgetésekkel, a családi és társas kapcsolatok fenntartásával, teszik a szabadidő eltöltését hasznosabbá, hogy az önmegvalósítás és a valakihez való tartozás érzése minden lakó számára biztosítva legyen.

Saját konyhánk lehetővé teszi a házias és közkedvelt ételek felszolgálása mellett az orvos által előírt, diéták elkészítését is.

 

Kötelezően nyújtandó szolgáltatásaink:

  • A lakhatás mellett biztosítjuk
  • az étkeztetést (a napi ötszöri étkezés mellett szükség esetén különböző diétákat, roboráló étrendet is késztünk)
  • szükség szerinti ruházattal és textíliával történő ellátást
  • egészségügyi ellátást
  • mentálhigiénés szolgáltatást.

 

Mindezek mellett olyan egyéb szolgáltatásokat is biztosítunk lakóinknak, melyeket olcsóbban és könnyebben elérhetnek bent az intézmény területén. Ezek a szolgáltatások azonban már nem térítésmentesek, az intézmény faliújságán lehet az egyes költségekről tájékozódni.

Egyéb szolgáltatásaink:

  • Fodrászat
  • Pedikűr
  • Frissítő masszázs
  • Talpmasszírozás
  • Relaxációs csoportfoglalkozás

Minden dolgozóval folyamatosan arra törekszünk, hogy az otthonunkba költöző idősek, minél előbb beilleszkedjenek és megtalálják a számukra oly fontos, nyugalmat és biztonságot.

 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 3300
Település: Eger
Cím: Petőfi Sándor út 26/b
Telefonszám:: 36/517-733
Vezető: Farkasné Minczér Éva
E-mail: idosekotthonaeger@maltai.hu